Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najvrjedniji turistički projekt u Hrvatskoj

Katarski šeik zainteresiran za kupnju Brijuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Realizacijom projekta Brijuni rivijera vrijednog 900 milijuna eura koji bio donio 5000 novih radnih mjesta, brijunska rivijera trebala bi postatisredišnjom turističkom destinacijom na Mediteranu, pa nije čudno da su na ovaj projekt i otoke bacili oko i najbogatiji ljudi na svijetu poput katarskog šeika Hamad Bin Khalifa Al Thania.

Unatoč snažnoj potpori koju projektu Brijuni rivijera daju hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader te istarski župan Ivan Jakovčić, koji ga je i inicirao, s realizacijom ovog projekta kasni se sada već dvije godine.

Pročitajte i ovo Posjetitelji nacionalnog parka Brijuni - 2 popularno odredište Nacionalni park koji obožavaju turisti slavi 40. rođendan: "Preselila bih se ovamo da mogu" Slika nije dostupna Američki veleposlanik: Istra neće biti sjedište vojnih baza

Drugi natječajni, odnosno završni krug odabira najpovoljnijih ulagača, od njih ukupno sedamnaest, za četiri atraktivne lokacije ukupne površine 276 hektara (Pineta Fažana, Sv. Katarina i Mulimenti, Hidrobaza te Muzil), trebao se provesti koncem prošle godine, kriza na svjetskom financijskom tržištu odgodila je završnicu izbora najboljih investitora.

Katarski šeik iskazao želju za ulaganjem u Brijune

Budući da su zainteresirani ulagači podnijeli ponude u zadanim rokovima, nedavni boravak katarskog emira, šeika Hamada Bin kalife al-Thanija u RH, koji je iskazao želju za ulaganjem u Brijune, otvorio je pitanje njegove pravno-formalne mogućnosti sudjelovanja u investitorskoj 'utrci', piše Slobodna Dalmacija.

Ratomir Ivičić, ravantelj župnaijsko-državne tvrtke brijuni rivijera koji arapske investitore smatra dobrodošlima i poželjnima, ističe kako katarskog šeika može u posao uključiti jedan od sadašnjih potencijalnih ulagača. To se može obaviti na način da uspostave poslovno partnerstvo kroz konzorcij ili prodajom šeiku tvrtke koja je ušla u završni natječajni krug.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene