Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije označen alergen

Dobro provjerite imate li ovaj proizvod kod kuće, povlači se iz prodaje: "Može predstavljati rizik po zdravlje potrošača"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Iz prodaje se povlače škampi proizvođača Leaso fish.

Državni ispektorat izvijestio je o povlačenju još jednih škampa s tržišta. Riječ je o proizvodu Škampi (Nephrops norvegicus), 13-16 s 25 posto glazure, jedan kilogram, smrznuti, broj šarže dobavljača (LOT) – 21555; broj šarže u Orada Adriatic (LOT): 42498, upotrijebiti do 24. kolovoza iduće godine, zbog povećane količine sulfita koji nisu označeni na proizvodu.

"S obzirom na to da na proizvodu nije označen alergen – sulfiti, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na njega, dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja", napisali su iz DIRH-a.

Pročitajte i ovo Lika Poziv Domagoja Mikića Ekološka bomba u srcu Like: "Oni znaju da se to ne smije, zato su ga bacili kad nitko nije vidio"

Pročitajte i ovo Klinika za dječje bolesti Niska procijepljenost Zarazna bolest sve je češća među djecom: "Možemo očekivati veliki broj oboljelih kroz idućih nekoliko tjedana ili mjeseci"

Proizvođač je Leaso fish ltd iz Peterheada, Ujedinjenog Kraljevstva, a u prodaju ih stavlja Orada Adriatic d.o.o. iz Kukuljanova.

Škampi nisu u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima, kojom se izmjenjuju i dopunjuju Uredbe (EC) br. 1924/2006 i (EC) br. 1925/2006 Europskog parlamenta i Vijeća Direktive 2000/13 / EZ Europskog parlamenta i Vijeća, Direktive Komisije 2002/67 / EZ i Direktive Komisije 2002/67 / EZ 2008/5 / EZ i Uredbe Komisije (EZ) br. 608/2004.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene