Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do razine ljekarni

Iz ljekarni se povlači poznati lijek protiv visokog tlaka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
HALMED je izvijestio o povlačenju lijeka Ramipril Mibe 2,5mg tablete, lijeka koji se koristi za liječenje visokog krvnog tlaka i smanjenje rizika od srčanog ili moždanog udara.

Tvrtka Mibe Pharmaceuticals d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Ramipril Mibe 2,5mg tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode provodi povlačenje serije 115850 ovog lijeka iz administrativnih razloga. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Serija lijeka povlači se zbog pravila prema kojem lijek može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako mu prije ne istekne rok valjanosti.

Pročitajte i ovo Privođenje vozača koji je izazvao prometnu nesreću i ubio dva Nepalca - 2 Dvoje mrtvih FOTO/VIDEO Svi detalji o vozaču koji je usmrtio Nepalce te pobjegao: Otkriveno što ga je to povezalo s mjestom zločina

Povlačenje navedene serije lijeka ne odnosi se na kakvoću, sigurnost i djelotvornost lijeka, stoga pacijenti lijek mogu nastaviti primjenjivati do isteka roka valjanosti označenog na pakiranju, navodi HALMED te dodaju da su na hrvatskom tržištu u prometu dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje predmetne serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije, navodi se u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene