Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put Vladinim zrakoplovom

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet o Plenkoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prikuplja podatke o putovanju premijera Andreja Plenkovića Vladinim avionom u Split.

Premijer je u Split otišao Vladinim zrakoplovom, a boravio je tamo na predizbornom skupu HDZ-a, održanoga prije lokalnih izbora.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Na upit N1 o ovom slučaju Povjerenstvo je odgovorilo. "Nastavno na Vaš upit zaprimljen elektronskim putem dana 12. svibnja 2017.g. u kojem upućujete na mogući sukob interesa dužnosnika Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Tomislava Ćorića, ministra rada i mirovinskoga sustava, obavještavamo Vas da je povodom istog otvoren predmet pod brojem P-234/17 te će Povjerenstvo u svrhu provjere navoda iz Vašeg upita prikupiti potrebne podatke i dokumentaciju od nadležnih tijela i na javnoj sjednici donijeti odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv navedenih dužnosnika".

Iz Vlade ovaj prijevoz zrakoplovom objašnjavaju: ''Poziv su mu uputili povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Split Branka Ramljak te splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Zbog brojnih obaveza i zgusnutog rasporeda, predsjednik Vlade Plenković u Split je došao zrakoplovom što nije neuobičajeno kada je riječ o službenom posjetu, a što je razvidno iz upućenog poziva''.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene