Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slobodan čovjek

Povjerenstvo o Glavaševom imunitetu tek u ponedjeljak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) zaprimilo je zahtjev zagrebačkoga Županijskog suda da se Branimiru Glavašu ukine imunitet radi pritvora, no to se tijelo vjerojatno neće sastati do ponedjeljka.

Službenice u MIP-u novinarima su potvrdile da im je iz kabineta predsjednika Sabora proslijeđen zahtjev da se odobri Glavaševo pritvaranje. Taj zahtjev, međutim, nisu uspjele proslijediti predsjedniku MIP-a Damiru Sesvečanu, budući da je on ranije napustio zgradu Sabora, a telefonom ga nisu uspjele kontaktirati.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac REAKCIJA NA VRAĆANJE ODLIKOVANJA GLAVAŠU Pupovac: ''Odlikovao bih predsjednika Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog'' Branimir Glavaš RATNI ZLOČINAC Documenta o Milanovićevom vraćanju odlikovanja Glavašu: "Iako je zakonita, odluka nije primjerena''

Pretpostavljaju, zato, da MIP neće zasjedati do ponedjeljka, budući da im je radno vrijeme završilo. Sesvečan je novinarima ranije kazao kako MIP nije u stanju pripravnosti te da će sjednicu sazvati tek kad dobije sudski zahtjev. Bez obzira kojoj stranci pripadaju, u Saboru su uvjereni da je Glavaševo pritvaranje nemoguće bez odobrenja MIP-a, te da je on, do odluke o ukidanju imuniteta, slobodan čovjek.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene