Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzetnici povećali izvoz

UNATOČ ŠUMI NAMETA Iz hrvatskih pištolja pucat će i policajci iz Malezije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ovih godinu i pol dana uspjeli su generirati više od dvije tisuće izvoznih prilika.

Unatoč šumi propisa i nameta te višegodišnoj recesiji, hrvatski izvoznici uspjeli su povećati izvoz. Tako izvoze, primjerice, strojeve za brazilske rudnike zlata, pištolje za malezijske policajace i parkete za kineske kuće.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić izvoz sirovina "Pozivam srpske prijatelje da dođu i surađuju s nama": Predsjednik Ugande ponudio izravnu suradnju Ilustracija Razmatraju prijedloge članica EU najavio pomoć s troškovima transporta poljoprivrednih proizvoda

To su samo neka od prekomorskih tržišta koja su ove godine osvojili svojim strojevima za rudarenje.

'Zadnji posao koji očekujemo realizaciju kroz nekih dva mjeseca je u rudnicima zlata u Brazilu', rekao nam je direktor sektora prodaje Subeije Kalo. Širi se i vojna industrija. Nakon Bliskog istoka, iz hrvatskih pištolja pucat će i policajci iz daleke Malezije.

'Na tim tržištima je malo drugačije i nikad ne možete biti sigurni kada će se nešto dogoditi, hoće li sve biti onako kako ste se dogovorili ili malo drugačije. Treba biti uporan, treba poštivati druge kulture', kaže direktor tvrtke Željko Pavlin. Raste i izvoz drvne industrije. Osim sirovine, izvoze parkete, namještaj te vrata i prozore. Industrija se uspjela probiti u Egipat, ali Južnu Koreju te Kinu.

Vlada predstavila portal za izvoznike

'U Kinu izvozimo parkete iako Kina ima niz velikih proizvođača parketa, ali slavonski je hrast u kombinaciji s kvalitetnom obradom sve atraktivniji', kaže Marijan Kavran. Na internetskim stranicama gospodarske diplomacije svakodnevno se objavljuju nove poslovne prilike za izvoznike.

U ovih godinu i pol dana uspjeli su generirati više od dvije tisuće izvoznih prilika. Uz pomoć diplomacije, strojevi za rudarenje mogli bi uskoro u Azerbajdžan. Povezali su ih s tamošnjim ministarsrvom obrane čije izaslanstvo sljedeći tjedan dolazi vidjeti demonstraciju rada strojeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene