133233
133233
133233
133233
133233

Poticanje pluralizma: 31,4 milijuna kuna radio i TV postajama

  • , 19.07.2010., 15:11
  • Autor:

Vijeće za elektroničke medije (VEM) donijelo je odluku o raspodjeli 31,4 milijuna kuna iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija 21 televizijskoj i 147 radijskih postaja.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

Novčanu pomoć dobili su svi nakladnici koji su se prijavili na natječaj jer su članovi Vijeća utvrdili da su dostavili svu potrebnu dokumentaciju te da udovoljavaju svim propisanim uvjetima. Predsjednik VEM-a Zdenko Ljevak kazao je da je na natječaj pristiglo čak 1.049 kategorija programa, odnosno raznih radijskih i televizijskih projekata, koje je svaki član vijeća pojedinačno pregledao ili preslušao.

Dodao je da je vijeće pri dodijeli novca vodilo računa o zapošljavanju visokobrazovanih, invalida, branitelja i članova njihovih obitelji. Kazao je da će nakladnici morati detaljno pojasniti na što su utrošili dodijeljeni novac koji se ne smije potrošiti nenamjenski. Među televizijskim postajama najviše je novca dobila Varaždinska televizija, nešto više od 1,1 milijun kuna, a najmanje TV Plus iz Jastrebarskog 392.000 kuna.

Od radijskih postaja rekorder je Radio Istra sa 182.000 kuna, dok je najmanji iznos od 37.000 kuna dodijeljen Trogir Holdingu, nakladniku Radio Trogira. Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija potiče proizvodnju televizijskih i radijskih emisija od javnog interesa u lokalnim, regionalnim i neprofitnim medijima, a 'puni' ga Hrvatska radioteleviziji izdvajanjem tri posto prihoda od RTV pristojbe. (Hina)DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se