Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvaćen plan restrukturiranja

Čermak preuzima 69 posto Dine, uskoro pokreće proizvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina vjerovnika danas je prihvatila plan financijskog restrukturiranja Dina petrokemije, koji je predložila tvrtka Crodux u vlasništvu Ivana Čermaka.

Nakon što je danas većina vjerovnika prihvatila predloženi plan financijskog restrukturiranja, čini se da je krčka Dina Petrokemija spašena od stečaja. Plan podržavaju vjerovnici čija ukupna potraživanja iznose 1,43 milijarde kuna od ukupno 1,96 milijardi kuna.

Pročitajte i ovo Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj'' Slika nije dostupna Dostavio Upravi Čermakov plan za Dioki

U Dini se, kako javlja Novi list, ponovni početak proizvodnje očekuje početkom rujna, a na posao bi se trebalo vratiti svih 275 zaposlenika. Direktor Fabio Giacometti najavljuje i mogućnost povratka još 45 radnika s burze.

>> Radnici Diokija deblokirali upravnu zgradu na Žitnjaku

Prema planu, u vlasništvo Dine trebala bi ući tvrtka Crodux, koja bi preuzela 69-postotni udjel te uložila 15 milijuna eura za pokretanje proizvodnje. Crodux je u vlasništvu umirovljenog hrvatskog generala Ivana Čermaka.

S druge strane, većina vjerovnika izjasnila se protiv plana restrukturiranja Diokija, koji je također predložio Čermakov Crodux. Nagodbeno je vijeće stoga dalo dodatni rok do 26. lipnja za izradu i dostavu novog plana, a novo ročište na kojem će se o izmijenjenomm planu glasovati najavljeno je za sredinu srpnja.

Novi list javlja da je grupa vjerovnika tijela državne uprave, čija ukupna potraživanja iznose 274 milijuna kuna, a u unutra je i HEP, velikom većinom od 78 posto bila protiv plana, a na isti je način glasala i većina banaka. Ostali vjerovnici, čija potraživanja iznose 560 milijuna kuna, glasovali su velikom većinom sa 64,6 posto za plan, a 35,4 je bilo protiv njega.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene