Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK ima pokajnika?

Polančec će nalog dobiti poštom na kućnu adresu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK još ne želi službeno potvrditi da istražuje bivšeg potpredsjednik Vlade Damira Polančeca.

Njega se, podsjetimo, sumnjiči za protuzakonito posredovanje u kojem je Podravka oštećena za desetak milijuna kuna. No, reagirali su na njegove prekjučerašnje navode da je o svemu saznao iz medija. Iz USKOK-a poručuju: sve je prema zakonskoj proceduri, a Polančec će obavijest dobiti na kućnu adresu. 'Moram reći da sam za pokretanje istražnog postupka doznao od većine vas', Polančecove jučerašnje izjave uznemirile su USKOK. Ne žele i dalje reći na koga se proširila istraga no tvrde osumnjičeni može biti miran. Nalog mu je poslan poštom na kućnu adresu. 'Mi smo ih poslali istoga dana kada su ona donesena. To je bilo i to moram naglasiti prije priopćenja koje je bilo vrlo kratko', rekla je Nataša Đurović, zamjenica ravnatelja USKOK-a. Obavijest o istrazi Polančecu očito nije poslana s požurnicom.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

>> Kosor: Iznenađena sam istragom protiv Polančeca

'Nalog još nije stigao, a USKOK ima rok od osam dana da istražni nalog dostavi. Istražni nalog je važan jer ćemo tada znati što se točno Damiru Polančecu stavlja na teret, dakle točni opis kaznenog djela', rekao je Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca. Prema još uvijek neslužbenoj verziji Polančec je nezakonito posredovao u kreditu od deset milijuna kuna križevačkoj tvrtki Gradec Zvonka Belje koji je kasnije lažno knjižen i kroz cesiju otpisan. Novac je navodno proslijeđen splitskom SMS-u. Polančecovu ulogu navodno je USKOK-u prokazao upravo Beljo. 'Predmet je još u fazi istrage i ja na žalost ne mogu, ne smijem komentirati', rekao je Zvonko Beljo iz Gradeca d.o.o. Kada će Polančec iznositi svoju obranu u USKOK-ovoj sobi za ispitivanje odlučuje državni odvjetnik koji vodi istragu. Tvrdi, spreman je odazvati se u bilo kojem trenutku.

'Ako se radi o poslovnom odnosu iza kojeg ne stoji konkretna isporuka roba ili usluga onda je to za Podravku izgubljen novac', rekao je Damir Novotny ekonomski analitičar. 'Materijalni dokazi bi trebali biti u vidu snimke telefonskog razgovora, ozvučenja prostorije ili ako je taj svjedok bio suradnik USKOK-a pa je sam bio ozvučen. Ako dokazi postoje Polančec će zbog protuzakonitog posredovanja iza rešetaka', dodao je Nobilo. 'Za osnovno kazneno djelo je predviđena kazna zatvora do tri godine', kazao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda. Prije podizanja optužnice Polančec će dati svoj iskaz. 'U svakom slučaju Damir Polančec kao i do sada odazvat će se na svaki poziv državnih organa', kaže Nobilo. Kada će ga pozvati odlučuje državni odvjetnik koji vodi istragu. Nakon toga ostaje vidjeti hoće li i za Polančeca biti zatražen istražni zatvor kao i ostale osumnjičene za aferu 'Spice'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene