Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema gospodarskog oporavka

Linić: Vlada je napravila puno, kriv je privatni sektor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić optužio je privatni sektor za to što hrvatsko gospodarstvo još nije na putu oporavka.

Slavko Linić na današnjoj je pressici kazao kako deficit za prva tri kvartala ove godine iznosi 13,3 milijarde kuna , uglavnom zbog sanacija u zdravstvu te da bi bez toga bili u predviđenim okvirima deficita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O Grmojinim optužbama Šeks bez komentara, Linić: "Za mene bi bilo sramotno komentirati Grmojine izjave" Slika nije dostupna Linić demantirao Petrova "Nije točno da u Agrokoru od 2007. nije bilo poreznog nadzora"

Ministar financija ne očekuje da će deficit do kraja godine dodatno rasti, ali dodaje kako će se u rebalans proračuna definitivno ići, iako nije rekao kada.

Do 30. rujna ostvaren je prihod od 79,6 milijardi kuna, to je, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, 2 posto manje. Rashodi su 92,9 milijardi kuna, a čega je 3,3 milijarde kuna otišlo na saniranje zdravstvenog sustava.

Nakon što su se pojavile informacije da Vlada odlazi u SAD po novo zaduženje, Linić je to opovrgnuo objasnivši kako u SAD idu zbog redovite sjednice Svjetske banke i MMF-a. Hrvatska se ove godine više neće zaduživati na stranom tržištu nego samo na domaćem.

>> Grčić i Linić bez komentara na najave mađarske vlade

Za neizlazak iz krize optužio je privatni sektor, kaže da ne čine dovoljno dok za Vladu smatra da je napravila puno za pomoć hrvatskom gospodarstvu spomenuvši konkretne primjere kao što su smanjenje PDV-a u turizmu i odricanje poreza na dohodak.

Procjenjuje da su te vladine mjere pomogle gospodarstvu za između 7 i 8 milijardi kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene