Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić puni blagajnu

Poskupljuje parkiranje u Zagrebu: Neke cijene rastu i 100 posto, produljuje se i vrijeme naplate

Parkiralište u Zagrebu (Foto: Pixell)
Parkiralište u Zagrebu (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Parkiralište u Zagrebu (Foto: Pixell) Parkiralište u Zagrebu (Foto: Pixell) Foto: Pixell Parkiralište u Zagrebu (Foto: Pixell) Parkiralište u Zagrebu (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Javna garaža u Zagrebu (Foto: Pixell) Galerija 1/3 >>
Nakon više od mjesec dana usuglašavanja Grad Zagreb i Zagrebački holding dogovorili su nove cijene parkiranja u metropoli, a one su znatno više od sadašnjih.

Parkiranje u prvoj zoni poskupjet će dvostruko, sa šest kuna po satu na 12 kuna, u drugoj će se zoni umjesto tri plaćati pet kuna, a parkiranje u trećoj zoni poskupjet će za 50 lipa, odnosno sa 1,5 na dvije kune, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Slika nije dostupna Treći pokušaj Milan Bandić ponovno želi uvesti naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu, HSLS pozvao stranke da se usprotive

Osim toga, poskupjet će i parkiranje u javnim garažama. Tako će cijena sata parkiranja u garaži Tuškanac stajati deset kuna umjesto dosadašnjih pet, na Langovu trgu i u garaži u Petrinjskoj parkiranje će se plaćati sedam, a ne četiri kune, a cijene će porasti i u ostalim javnim garažama pod upravljanjem Zagrebparkinga.

U novom prijedlogu mijenjat će se i vrijeme naplate, pa će se tako radnim danom u prvoj zoni parkiranje naplaćivati od 7 do 22 sata, a ne do 21 sat.

Sve ove cijene, kao i ostale novosti vezane za parkiranje u metropoli, stoje u Nacrtu novog prijedloga Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža koji je pušten u javnu raspravu 11. lipnja i na koji će se prijedlozi i prigovori moći uložiti do 11. srpnja.

Budući da većina prijedloga koje gradonačelnik Milan Bandić pusti u javnu raspravu na kraju i prođu bez obzira na primjedbe i dodatne prijedloge, može se očekivati da će ovaj pravilnik sa znatnim povećanjem cijena parkiranja na snagu stupiti početkom kolovoza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene