Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poskupila i hrana u saborskom restoranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok cijene u Hrvatskoj divljaju, saborski restoran svoje je podigao za samo nekoliko postotaka. Zastupnički ručak i dalje je najpovoljniji u cijeloj Hrvatskoj.

Ne čudi što saborski restoran slovi za jedan od najboljih, jer je ipak donošenje važnih odluka lakše uz dobar jelovnik. A on, bez obzira na nedavno poskupljenje, još uvijek ima najbolje cijene, iako - zastupnici tvrde suprotno.

Pročitajte i ovo Poskupljuju domovi za starije - 3 Mira ni u mirovini Novi udar na džepove najranjivije skupine građana: "Ja neću moći, mene je pogodilo" Cijene na tržnici Na zagrebačkom Dolcu Rastu cijene hrane, građani na placu negoduju: "Nekad ste za 200 kuna mogli kupiti punu vrećicu"

- To je realna cijena hrane. Ja ću vam reći za usporedbu da ja u bolnici imam jeftiniji i kvalitetniji obrok, samo nemam vremena otići na njega, rekao je Andrija Hebrang.

- Mislite li da zaslužuju zastupnici imati najpovoljniju hranu u državi? To je podmetanje. To znate da nije točno, kaže Damir Kajin.

I dok se obični građani muku muče s novim cijenama mlijeka, kruha, ulja, jaja, povrća, benzina i mnogih drugih., glavni obrok zastupnici po novom plaćaju 12 ili onaj bolji 20 kuna, salatu primjerice tri kune, kolač četiri, kavu dvije i pol.

- Nije to baš uvijek onako kako pojedini mediji izvještavaju o , pod navodnicima, beneficijama, privilegijama i ostalom onih koji su u Hrvatskom parlamentu, rekoa je Damir Kajin.

S druge strane, novinarima koji prate sjednice taj isti ručak dvostruko je skuplji.

- Tako vam možda i treba zbog svih onih vrijeđanja, omalovažavanja i podmetanja, naglasio je Kajin.

Zastupnička kantina po cijeni se može usporediti jedino sa studentskom. A zastupnička primanja, s druge strane, daleko prelaze prosječnu plaću hrvatskih građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene