Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od tisuću prosvjednika u Zagrebu

'Izdaja, zaustavite progon hrvatskih branitelja!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je nešto iza 11 sati završio prosvjedni skup Inicijativnog odbora branitelja protiv 'neosnovanog progona hrvatskih branitelja'.

Na Trgu bana Josipa Jelačića u 10.30 okupilo se, prema procjenama policije, oko 1.500 osoba, na poziv inicijative 'Stop progonu hrvatskih branitelja'. Prosvjednici su tražili da se, kako je rečeno, zaustavi progon hrvatskih branitelja. Uz povike 'Izdaja', na skupu je izraženo nezadovoljstvo politikom Vlade, od koje su prosvjednici zatražili da javno obznani ugovor ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i srbijanske ministrice pravde Snežane Malović.

Pročitajte i ovo Skup u Bužimu - 2 Sa zastavama Armije BiH-a Snimka mimohoda uznemirila BiH: ''Neće ovdje biti rata'' Tužna obljetnica Ovčare - 1 Hangari smrti Najmlađa žrtva Ovčare imala je samo 14 godina: "Htjeli su mu ubiti brata. Plakao je pa su ostavili brata, a odveli njega"

'Srbija je agresor - Hrvatska je žrtva!' i 'Povlačenje tužbe protiv Srbije je veleizdaja!', neki su od natpisa koje su prosvjednici nosili na transparentima.  Prosvjednici su se nešto iza 11 sati  zaputili prema crkvi sv. Marka, gdje je održana svečana misa za Domovinu i hrvatske branitelje u povodu dana priznanja Republike Hrvatske.

'Prosvjednim skupom želimo obilježiti današnji dan međunarodnog priznanja Hrvatske i upozoriti predsjednicu vlade i hrvatske sabornike da smo im u Domovinskom ratu omogućili nezaslužene udobne fotelje i plaće. Oni nas sada zatvaraju i ignoriraju i ponašaju se prema nama bahato i arogantno', rekao je na prosvjedu koordinator inicijative Boris Prebeg.

>> Malović: Srbija se ne odriče slučaja Purde

>> HSP angažirao 11 odvjetnika za obranu vukovarskih branitelja

Udruga 'Volim Hrvatsku' u Splitu također će organizirati večeras mimohod potpore nepravedno progonjenim braniteljima. U Splitu će se mimohod potpore nepravedno progonjenim braniteljima održati u 19 sati. Mimohod će krenuti s početka Vukovarske ulice, pokraj općine, prema Rivi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene