Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dobar posao' u Solinu

Evo kako su poreznici zaradili više od milijun kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petero zaposlenika solinske Porezne uprave, među kojima su tri žene, osumnjičeno je da su si pribavili protupravnu imovinsku korist veću od milijun kuna oštetivši više jedinica lokalne samouprave pri procjeni nekretnina.

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je danas da je Služba gospodarskog kriminaliteta jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom, 50-godišnjakinjom, 73-godišnjakom, 38-godišnjakinjom i 44-godišnjakinjom i kazneno ih prijavila zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porezna uprava Objavljena lista poreznih dužnika: Državi duguju više od 1,3 milijarde eura Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac

Sumnjiče se da su od 2002. do 2011. godine u svojstvu službenih osoba porezne službe zlouporabili svoj položaj, jer su doveli u zabludu službene osobe grada i općina da za obavljene poslove procjene vrijednosti nekretnina, što je inače bilo u djelokrugu njihova rada, naknadu isplaćuju na privatne žiro račune iako su znali i trebali biti svjesni da temeljem tada pozitivnih zakonskih propisa nemaju pravo na naplaćivanje navedene naknade.

Lalovac: 'U Hrvatskoj svega imamo, a čega imamo najmanje - rada'

Time su, kako navodi policija, prijavljeni prekoračili svoje ovlasti i za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od milijun kuna oštetivši time više jedinica lokalne samouprave za koje su obavljali procjenu nekretnina. Radi se o tri općine koje pokriva Solin, a to je Muć, Klis i Dugopolje.

Županijskome državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene