Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke u brodogradilištu

'Bude li država inzistirala na isplati poreznog duga, počinju otpuštanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S dugovima, i to onima prema državi, bori se i prvi na listi poreznih dužnika među obrtnicima, Mirko Rapić, vlasnik brodogradilišta iz Vranjica.

Država od njega traži 42 milijuna kuna, a on tvrdi da i ona njemu duguje upravo isti iznos!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glupa rasprava Linić: Zaista imam posla sa sve više luđaka, ne mogu sebi doći! Slika nije dostupna Tema dana Kako komentirate odluku poreznih inspektora da zatvore hotel?

Radnici izgleda vole svog gazdu, Marka Rapića, vlasnika brodogradilišta RLE u Vranjicu kraj Splita. Rapić je imao 500 radnika, a sad je 'pao' na 200. Ako Vlada bude inzistirala na isplati 42 milijuna kuna poreznog duga, misli da će morati opet otpuštati. 'Od države tražimo naknadu za zemljište i koncesiju za rad', kazao je Mirko Rapić, sin vlasnika.

>> Virovitica: Gradska vijećnica dala ostavku zbog poreznog duga

Marko i sin mu Mirko ističu da im država duguje novac za zemljište na kome se brodogradilište nalazi, a u pitanju je 15 tisuća četvornih metara . Rapić je zemlju isplatio banci koja je držala hipoteku od 6 milijuna dolara na zemlji. No, država je kasnije zemlju proglasila pomorskim dobrom i praktički je Rapiću oduzela.

'Sva hrvatska brodogradilišta dobila su oprost duga na ime zemlje, pomorskog dobra, i dobili koncesiju, a mi ništa. Zašto smo mi gori od drugih brodogradilišta?', pita se Mirko Rapić.

Muči ih i što ne mogu dobiti koncesiju za rad. Rade milijunske poslove u Hrvatskoj i u talijanskim brodogradilištima, a bez papira. Prevarila ih je, kažu, bivša Vlada zavlačeći ih, a od nove mjesecima čekaju pomoć.

Danas su im podršku pružili i Sindikati. A i ministar financija nedavno je u Dnevniku Nove TV najavio susretljivost. 'Tamo gdje ocjenjujemo da je bitka za radna mjesta toliko važna ići ćemo i na otpisivanje potraživanja', rekao je Slavko Linić tada.

Rapići i dalje čekaju odgovor od nadležnih iz Vlade.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene