Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potopljeni opadnom vodom

Ogorčeni roditelji malih pacijenata: 'Sve je bilo puno fekalija, smrad je bio nepodnošljiv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros je poplavljena i zagrebačka Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj ulici. Nažalost, ovo nije prvi put da odjeli koji se nalaze u podrumskom dijelu bolnice - završe pod vodom. Roditelji čija se djeca tamo liječe su očajni i mole da se hitno riješi problem bolnice. Već smo upozoravali na katastrofalne uvjete te klinike. No, do danas nije pronađeno rješenje.

Uslijed velike količine kiše jutros je poplavljena i zagrebačka Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, izvijestio je Dnevnik Nove TV. Voda je u kliniku prodrla jutros u 6 sati, a na mjestima je bilo i do 10 centimetara. Poplavila je kuhinju i prostoriju u kojoj djeca vježbaju, a iz šahtova se podigla voda iz kanalizacije. 'Sve je bilo puno fekalija koje su plivale okolo. Iskreno, smrad je bio nepodnošljiv', rekla je Ivana Cik Fleković, majka pacijentice.

Nažalost, ovo nije prvi put da odjeli u podrumskom dijelu bolnice završe pod vodom. Otpadnim su vodama danas natopljene medicinske strunjače i drugi rekviziti. 'Vidim da su sve igračke podignute gore, ali i strunjače. Na tom naše dijete mora za tjedan-dva vježbati i skinuti se do gola', ispričala je majka pacijentice, Ana Klešković. Ovoga puta nisu pomogli ni podignuti pragovi koji služe baš u tu svrhu, a to je da spriječe prodor vode u prostorije u kojima vježbaju mali pacijenti. Njihovi roditelji su očajni i putem Dnevnika Nove TV zamolili su odgovorne da hitno riješe problem bolnice.

U ravnateljstvu smiruju situaciju. 'Nema straha, to moraju biti nove strunjače i primjereni prostor koji mora biti adekvatno adaptiran da bi bio siguran rad, kako i djelatnika, tako i djece koja borave u tom prostoru', rekla je dr. Neda Striber, zamjenica sanacijskog upravitelja KDB-a Zagreb.

Pročitajte i ovo PR Oglas Prijateljstvo koje traje duže od desetljeća rezultiralo je suvremenijim uvjetima za male pacijente Klaićeve bolnice Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore

Obilna kiša i niske temperature, srušena stabla i otežan promet - Sve to za prvi dan rujna!

Na sanaciji prostora radi 10-ak osoba, a trebala bi trajati do dva tjedna. Prvo će mehanički očistiti prostor i skupiti vodu, a zatim slijedi dezinfekcija. U Ministarstvu zdravlja kažu kako rade na rješavanju loših uvjeta jedne od najpoznatijih dječjih bolnica u zemlji. 'Današnji incident definitivno pokazuje da je nužno da se u što skorijem roku riješi problem lokacije bolnice za dječje bolesti u Zagrebu. Da li će to biti na istoj lokaciji ili na nekoj drugoj, o tome još ne možemo govoriti', izjavio je za Dnevnik Nove TV glasnogovornik Ministarstva zdravlja Josip Jagić.

Tračak je to nade za sve očajne roditelje. Odjelom fizikalne, kažu, nerijetko se širi smrad fekalija, a nema ni adekvatnog prilaza. 'Naša djeca u principu s posebnim potrebama, većina njih ne može hodati. Pa smo mi prisiljeni nositi ih', tvrdi Ivana, a ostali roditelji istaknuli su kako svoju djecu, koja često ne mogu sama hodati, moraju nositi jer nema lifta. Roditeljima preostaje nadati se da će resorni ministar Siniša Varga ispuniti obećanje i do kraja sljedeće godine njihovoj djeci osigurati humane uvjete za liječenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene