Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanci odlaze

Popijač: Nisu ugrožena radna mjesta radnika željezare Sisak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač izjavio je kako odlazak američke tvrtke CMC iz željezare Sisak neće ugroziti ni željezaru niti radna mjesta više od 1100 ljudi koji su u njoj zaposleni.

'Nismo imali prilike čuti sve detalje, a to ćemo učiniti narednih dana. Međutim interes za takvu industriju u svijetu postoji i nema dileme da će se pronaći novi partneri i ni željezara Sisak niti radna mjesta neće doći u pitanje', rekao je Popijač novinarima nakon otkrivanja spomen-ploče u Banskim dvorima.

CMC je jučer na svojim web stranicama objavio kako je odlučio izići iz bivše sisačke željezare, bilo prodajom bilo zatvaranjem tvornice.Popijač je napomenuo da je odluka CMC-a 'iznenađujuća s obzirom da su i oni sami u procesu restrukturiranja uložili velika sredstva'.Dodao je kako se svjetska gospodarska kriza očito i dalje čvrsto drži pa dolazi do takvih odluka.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u sinoćnjem je priopćenju izvijestilo kako je dobilo pismo izvršnog dopredsjednika CMC-a Hannsa Zoellnera u kojoj ih je obavijestio o namjerama CMC-a da izađe iz sisačke željezare (CMC Sisak). CMC je prethodno objavio da će kompanija zaključiti knjigu postojećih narudžbi te da očekuje da će poslovanje ugasiti u idućih nekoliko mjeseci.

'Unatoč usredotočenim nastojanjima i značajnom napretku u posljednjih nekoliko tromjesečja kako bi se stabilizirala i poboljšala operativna učinkovitost sisačke željezare, odlučili smo da bi postizanje održive profitabilnosti zahtijevalo dodatno vrijeme i ulaganja u proizvodnu liniju koja se ne smatra osnovnim poslovanjem. Bila je to teška odluka koje je donesena nakon pomne analize i detaljne revizije tržišta i naših proizvodnih sposobnosti', kazao je čelnik CMC-a Joe Alvarado.

U konačnici će zatvaranje sisačkog postrojenja dovesti do ukidanja približno 1130 radnih mjesta, navodi se u priopćenju.
 Sisačka željezara prodana je američkoj kompaniji 20. srpnja 2007. godine.(Hina)
 

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene