Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zdravstvenog stanja

Ponovno odgođeno suđenje Sanaderu u slučaju Planinska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska u utorak je ponovno odgođeno zbog njegova zdravstvenog stanja, a nova je rasprava zakazana za 3. veljače.

Sanader koji se na sudu zbog zdravstvenih problema nije pojavio od početka studenoga i danas je kazao da ima iste simptome kao ranije te da sutra treba obaviti novu pretragu srca, tzv. holter. "Zato vas danas molim za poštedu", kazao je Sanader sudskom vijeću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj 'Planinska' SUĐENJE SANADERU BLIŽI SE KRAJU Uskok za bivšeg premijera traži bezuvjetan zatvor Slika nije dostupna Sanader: 'Uskok je Fioliću prijetio zatvaranjem supruge i sina'

I u podnesku koji je njegova obrana predala sudu stoji da je uređaj za pretragu u remetinečkom zatvoru bio pokvaren te da Sanader pregled kojim će se, među ostalim, utvrditi i njegova raspravna sposobnost treba obaviti u KBC Rebro.

Sanader od ranije ima srčane probleme, a krajem listopada mu se stanje pogoršalo pa je nekoliko dana proveo i u bolnici. Elektrokonverzijom mu je nepravilni srčani ritam vraćen u normalu, ali njegovo stanje stalno treba pratiti EKG-om. Srčane probleme mu prema ranijem nalazu vještaka otežavaju i povećani krvni tlak, masnoće u krvi te gastritis.

Ročište odgođeno: Sanader se nije pojavio na sudu

U slučaju Planinska bivšem premijeru se sudi zbog optužbi da je primio 17 milijuna kuna provizije nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića. Priču o Sanaderovom milijunskom mitu, koje mu je odnio u kutiji za hrenovke, prvi je iznio upravo Fiolić, koji sada sa Sanaderom dijeli optuženičku klupu.

Optužbe u slučaju Planinska je, osim Fiolića, priznao i bivši Sanaderov ministar Petar Čobanković koji je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića sudi se i Mladenu Mlinareviću, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene