Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema govora o namještanju'

Poništen natječaj za glavnog sportskog i dva viša inspektora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za državnu službu poništio je tri rješenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o imenovanju sportskih inspektora, potvrđuje za Dnevnik.hr predsjednica Odbora Sanja Pintar Gotal.

Komentar ove vijesti očekujemo i iz ministarstva Željka Jovanovića, no ponovljeni poziv sa stranica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dovoljna je potvrda očite 'greške u koracima.'

Pročitajte i ovo DORH Vruća fotelja Objavljena imena kandidata za novog šefa DORH-a Nasljednik državne odvjetnice - 2 Izgledan odabir Dnevnik Nove TV doznaje tko je kandidat koji bi mogao naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek: "DORH u ovom trenutku treba nešto što dugo nije imao"

Naime, na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na testiranje su pozvani kandidati za radno mjesto glavnog sportskog inspektora, a traže se i još dva izvršitelja za mjesto višeg državnog sportskog inspektora u Službi za upravni i inspekcijski nadzor u sportu.

Natječaj poništen, jer Skansi nije službenik, već dužnosnik

Pomoćnik ministra za sport Petar Skansi zasad ne odgovara na telefonske pozive, no kako doznajemo iz Odbora za državnu službu Ministarstva uprave, razlozi poništenja su formalno-pravne prirode.

'Istina je da smo poništili tri rješenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o imenovanju sportskih inspektora i to zbog sastava Komisije, u kojoj mogu biti samo državni službenici, a ne dužnosnici. Kako je gospodin Skansi dužnosnik, to je bio razlog, znači formalno-pravni razlog je u pitanju', za Dnevnik.hr je rekla predsjednica odbora za državnu službu Sanja Pintar Gotal.

Na pitanje zašto natječaj nije poništen i u slučaju ostalih 14 izabranih sportskih inspektora, predsjednica Odbora Pintar Gotal kaže kako to tijelo 'postupa po konkretnim žalbama, a zasad su u pitanju navedena tri slučaja. Za ostalo nismo dobili žalbe i nemamo ovlasti za daljnje postupanje.'

Ministarstvo: Nema 'namještanja natječaja', telegrami upućeni svim kandidatima 

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta demantiraju spekulacije pojedinih medija o tome kako je čitav natječaj namješten

'Da nema govora o 'namještanju natječaja', kako tvrdi jedan od kandidata, a prenose pojedini mediji, najbolje govori podatak da su na ponovljeni postupak pozvani svi kandidati koji su se bili prijavili na natječaj od 28. studenoga 2012. godine, a koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja. Svima je njima u petak 15. ožujka 2013. bio poslan telegram u kojem ih se obavještava da će se ponoviti testiranje', piše, među ostalim, u odgovoru Službe za odnose s javnošću na pitanja Dnevnik.hr-a.

Nadalje iz Ministarstva napominju kako ' u provedenom natječaju nije bilo namještanja što je potvrdila i Odluka Odbora za državnu službu RH.' , te kako ovaj ponovljeni postupak odabira kandidata ' ničim ne ugrožava rad sportske inspekcije u prvom stupnju koja normalno obavlja posao.'

Podsjetimo, prije samo osam dana javnosti su predstavljeni sportski inspektori, kojima su tada svečano uručene službene iskaznice i značke, a tada je najavljeno hitno 'češljanje' čak 16.000 sportskih udruga u zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene