Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Očekuje li nas uskoro više sunca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a više sunčana vremena očekuje se tek na srednjem i južnom Jadranu.

Šanse za kratkotrajnu kišu ili pokoji pljusak postoje. Očekuje nas, u većini krajeva djelomice sunčano jutro, uz promjenjivu naoblaku. Samo će u Dalmaciji većinom prevladavati vedro.

Pročitajte i ovo Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić

Lokalno može biti malo kiše ili pokojeg pljuska, i to prije svega u gorskim predjelima. U unutrašnjosti vjetar slab, dok će na Jadranu puhati slaba do umjerena bura, ponegdje na sjevernom dijelu moguće i s jakim udarima.

Jutarnja temperatura, u kopnenom području od 10 do 13, u gorju malo niža, dok će na Jadranu biti između 12 i 17 stupnjeva.

I u drugom dijelu dana nastavit će se djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka i dalje lokalno može biti malo kiše ili kakvog pljuska. Vjetar slab, a bit će i malo toplije nego danas: najviša dnevna temperatura očekuje se između 19 i 22 stupnja. Malo više ljetne vrijednosti stižu nam sredinom tjedna.

VIDEO 'Da mogu vratiti vrijeme ne bih to napravio'

Slično vrijeme očekuje i sjeverni Jadran i gorsku Hrvatsku. I ovdje također može još biti pokojeg pljuska: vjerojatnije u gorju te u unutrašnjosti Istre. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Temperatura na moru od 22 do 25 stupnjeva, a u gorju od 17 do 19.

U Dalmaciji će u ponedjeljak većinom prevladavati sunčano. Ponegdje će isto biti umjerenog razvoja oblaka pri čemu postoje tek male šanse za pljusak, i to uglavnom na krajnjem jugu. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u najtoplijem dijelu dana mjerit će se između 24 i 26 stupnjeva.

U nastavku tjedna bit će sve sunčanije i sve toplije, tek će u četvrtak ponovno uz prolazno naoblačenje biti šansi i za malo kiše.

Uglavnom sunčano idućih dana i na Jadranu. U utorak na sjevernom dijelu možda još pokoji pljusak. Puhat će bura i sjeverozapadnjak, no bit će i dosta toplo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene