Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pomorci od Mesića traže pomoć u slučaju Laptalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat pomoraca Hrvatske zatražio je od predsjednika Stjepana Mesića pomoć u slučaju kapetana Kriste Laptala

Laptalo se od srpnja prošle godine, osumnjičen da je sudjelovao u krijumčarenju 51 kilograma kokaina na svojem brodu, nalazi u pritvoru grčkog zatvora bez podignute optužnice.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Slika nije dostupna Laptalo tvrdi da mu Veleposlanstvo u Ateni nije htjelo, niti sada želi pomoći

Nakon susreta s Mesićem u Predsjedničkim dvorima predsjednik Sindikata pomoraca Vladimir Svalina izjavio je kako je Mesić obećao da će o slučaju Laptalo razgovarati s novom grčkom veleposlanicom prilikom predaje vjerodajnica idućih dana.

Predsjednik će, dodao je Svalina, zamoliti i da se u slučaj uključi Državno odvjetništvo RH davanjem jamstava za Laptala, kako bi bio pušten iz zatvora i branio se sa slobode.

Grčki je sud potkraj studenoga odbio zamolbu Laptala da se brani sa slobode uz položenu jamčevinu, s obrazloženjem kako se radi o stranom državljaninu koji bi mogao pobjeći tijekom istrage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene