Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv francusko-britanske politike

Zašto bi Hrvatska patila zbog Gadafija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski premijer Donald Tusk obrušio se kritikama na britanskog premijera Davida Camerona.

Poručio je i da će njegova zemlja, preuzimanjem predsjedanja EU od Mađarske 1. srpnja, nastaviti intenzivan rad na proširenju Unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vijeće EU Pozdravljen paket o proširenju Europske komisije Slika nije dostupna 'Hrvatska može osigurati završetak pregovora sljedeće godine'

'Može li mi netko objasniti zašto bi Hrvatska patila zbog Gadafija?', rekao je u razgovoru za britanski Guardian Tusk i istaknuo kako se ne smije dozvoliti događajima iz Sjeverne Afrike da utječu na proširenje EU-a.

Tusk se posebice okomio na britanske i francuske političare, koji u doba najveće krize 'pričaju jezikom nacionalnog egotizma te državnog protekcionizma'. 'Trebali bismo vjerovati u snagu i važnost vrednota koje čine EU i u koje susjedne države mogu vjerovati i kojima se one žele pridružiti', poručio je Tusk.

Podsjetimo, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso prošlog je tjedna bio u radnom posjetu Hrvatskoj i dao je svoje mišljenje o završetku pregovora Hrvatske s EU-om. 'Sve ovisi o Hrvatskoj, ne o meni i ne mogu u ovoj fazi govoriti o datumu. Ovo je finalna faza pregovora i zadržimo se na ovom trenutku, fokusirajmo se na sadržaj i Hrvatska će što je prije moguće postati 28. zemlja članica EU. I to je moja poruka građanima Hrvatske. Veselim se Hrvatskoj kao 28. zemlji članici Europske unije', poručio je Barroso tijekom ekskluzivnog intervjua za Dnevnik Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene