Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar ne donosi odluke

PRIJETI NAM GUBITAK 332 MILIJUNA EURA Novac stoji, ljudi čekaju, a političari krivnju prebacuju jedni na druge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
332 milijuna eura na godinu iz ruralng razvoja na raspolaganju ima hrvatsko selo. Međutim, novac iz 2014. i dalje čeka da bude potrošen, ali ministar poljoprivrede ne donosi odluke.

Seljaci za sporost optužuju bivšeg ministra Tihomira Jakovinu, on sadašnjeg Davora Romića, koji pak o svemu ne želi govoriti pred kamerom, već iz njegovog Ministarstva šalju pisano objašnjenje. Kažu i da su u postupku izmjene Programa ruralnog razvoja.

Pročitajte i ovo Dragan Majić, stočar bez zemlje 16 godina bez zemlje Doveo stado na neobrađenu državnu zemlju pa se sam prijavio DORH-u: "Neću i ne mogu više ovako živjeti! Ovdje se radi o ljudskim životima" Slika nije dostupna Glavni problem - uvoz ''VRUĆI KRUMPIR'' Evo što sve čeka novog ministra poljoprivrede!

"Nije cijela obrada projekta mogla biti gotova na vrijeme i nismo kao tehnička Vlada mogli potpisati odluke, ali već 3,5 mjeseca novi ministar i njegova ekipa ne donose odluke, blokira se sustav i Vlada ne radi svoj posao", opravdava se Jakovina.

Pa bismo mogli, upozorava Jakovina, ostati bez novca za 2014. jer se on do kraja ove godine mora ugovoriti. Kakva će biti sudbina mjere 4., od ministra poljoprivrede Romića nismo uspjeli doznati. On se nalazi na putu u Novom Sadu i na naša pitanja o toj temi nije htio odgovoriti. Poslali su nam naknadno pisano obrazloženje.

Iz Ministarstva kažu da su od Europske komisije dobili uputu da u roku od dva mjeseca dostave što su poduzeli nakon njihove revizije. "Ministarstvo poljoprivrede je naložilo dubinsku analizu natječajnih procedura i dokumentacije, te ćemo po primitku odluke nadležnih tijela biti u mogućnosti donijeti konačne odluke i izvijestiti sve zainteresirane", stoji u njihovom priopćenju.

"Treba što prije donijeti odluku, bit će bolje. Kakva god ona bila, odluka se mora donijeti, da se mogu raspisivati novi natječaji i trošiti sredstva koja su nam namijenjena", kaže Matija Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Riječ je o 332 milijuna eura na godinu. Novac stoji, seljaci čekaju, a političari krivnju prebacuju jedni na druge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene