Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

800 milijuna kuna na čekanju

Problematičan natječaj za poljoprivredu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
860 milijuna kuna iz EU fondova za poljoprivredu stoji jer ministarstvo poljoprivrede još nije donijelo odluku tko će sve dobiti novac iako je prošlo već godinu dana.

Cijeli je natječaj problematičan jer dio poljoprivrednika i udruga traži poništenje - smatraju da će premali broj projekata dobiti novac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova

Očekujući europski novac Stjepan Novoselec je već kupio kombajn, prikolicu i sijačicu.

'Zadužio sam se i sad ne znam kako će to sve skupa dalje izgledati. Ja sam kupio jer su nam obećavali da to sto posto prolazi. Evo hala čeka, ali to bude vrlo vjerojatno moralo otpasti', rekao je Stjepan Novoselec, poljoprivrednik.

Iz ministarstva poljoprivrede poručuju da je odluka o sudbini natječaja vrijednog više od 860 milijuna kuna u završnoj fazi, ali se još uvijek traže najpovoljnija rješenja za sve prijavljene korisnike.

Poljoprivrednici, konzultanti, udruge - redom prozivaju bivšu vladu. Smatraju da je natječaj loše napravljen jer bi prema radnoj listi od 1200 prijavljenih projekata novac dobilo tek nešto više od 200.

Udruge od ministarstva traže brzo rješenje. 'Ništa se ne događa, nitko ne investira, a život teče. Jednostavno trebaju nam brza rješenja da u što kraćem roku riješimo stari natječaj, pripremamo se za novi i drugog rješenja ne vidim', rekao je Darko Aračić iz udruga prodavatelja Poljoprivredne Mehanizacije.

Bivši ministar kaže da se događa nepotrebna i nedopustiva blokada sustava, a nezadovoljnima odgovara. 'Oko 250 najboljih su prošli i iskoristili novce koji su na raspolaganju u omotnici za ovaj natječaj. Bolje pripremiti projekte za idući natječaj, ne poništavati ove postojeće, nema razloga', kazao je Tihomir Jakovina, bivši ministar poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrednike i investitore moli za strpljenje i razumijevanje, a Stjepanova investicija u novu halu čeka.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene