Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

'Politika ne smije kadrovirati'

Josipovićeva lekcija premijerki iz Afganistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinarka Dnevnika Nove TV je s predsjednikom Ivom Josipovićem popričala o najnovijem uzburkivanju odnosa između njega i premijerke Jadranke Kosor te ga je upitala je li ljut na nju.

'Nije riječ o ljutnji. Reforme koje se se čine u vojnom sustavu trebaju se voditi koherentno i sustavno, a ne parcijalno. Vi sigurno aludirate jer nije imenovan novi načelnik stožera. Imamo starog i ja se nadam da ćemo u okviru kadrovskih rješenja i to pitanje uspješno riješiti. Kandidat za načelnika glavnog stožera nije ničiji posebni kandidat. Generala Lovrića zajedno smo predložili i ministarstvo obrane i premijerka i ja. Nema svrstavanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik odgovara Hebrangu Josipović: Čudim se Hebrangu, pomirenje je politika Vlade Slika nije dostupna Optužili Josipovića Hebrang: Za Purdinu slobodu zaslužna je Jadranka Kosor

Moram reći i da drugi kandidat VSO-e nije ničiji kandidat. Riječ je o čovjeku koji je do sad obavljao svoju dužnost za koju ja smatram da je ostvario rezultate. Špekulacije tko je čiji nisu na mjestu. Ono što ja želim izbjeći je bilo kakav pokušaj politike da u sigurnosni sustav uvede svoje kriterije. Želim da se zadrže isključivo kriteriji struke i bez obzira o kojoj je stranci riječ ili politici, osobno ću učiniti sve da se politika ne infiltrira u pitanje kadrovske politike u sigurnosnim službama', rekao je predsjednik Josipović.

Premijerka Jadranka Kosor danas nije htjela komentirati predsjednikovu lekciju iz Afganistana.

Hebrangove izjave nemaju veze s realnošču

Josipović misli da u slučaju gospodina Purde nije dobro da se politizira i da se dižu tenzije na način koji nimalo ne pomaže Purdi.

'Bilo je i negativnih izjava primjerice gospodina Hebranga koje nemaju veze s realnošću da bi se razgovorom dva predsjednika rješavali takvi problemi. Mehanizmi su drugačiji a njihove izjave služe podgrijavanju domaćih sukoba na političkoj sceni', poručio je Josipović.

Predsjednik smatra da ima mjesta za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost.

'Imamo mi važnih stvari za razgovor i mislim da ćemo održati sjednicu za skoro vrijeme pa ćemo porazgovarati i o drugim aspektima', rekao je predsjednik Josipović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene