Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političari o Zdravstvenom odgoju

Karamarko: Ne može nitko odlučivati o odgoju naše djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Ustavni sud donio odluku o privremenoj zabrani zdravstvenog odgoja, nije izostala reakcija političara.

Odluku Ustavnog suda o zdravstvenom odgoju, komentirao je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a: 'Mogu samo pozdraviti odluku Ustavnog suda i nadam se da ćemo ustrajati na negaciji krivog pristupa, silovanja i roditelja i djece. Ne može nitko odlučivati o odgoju naše djece.'

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Igor Kolman iz HNS-a s tim se ne slaže. 'Mene su na fakultetu učili da je Ustavni sud prvenstveno politička institucija, a onda daleko iza toga pravosudna. Ova odluka po mom je mišljenju to što su me učili i potvrđuje. Žalosno je da se jedan dobar i kvalitetan ozbiljno napravljen i koristan program, sa prilično traljavom isprikom, miče iz škola i nastave', rekao je Koloman.

>> Privremeno se zabranjuje spolni odgoj u školama!

Po riječima suca izvjestitelja Mate Arlovića država je nove nastavne sadržaje trebala uskladiti sa slobodom roditelja na odgoj djece.

'U konkretnom slučaju država nije ispunila svoju proceduralnu ustavnu obvezu da nastavne sadržaje zdravstvenog odgoja u državnim odnosno javnim školama na uravnotežen način uskladi s ustavnim pravom i slobodom roditelja na odgoj djece', ustvrdio je Arlović.

S obzirom na taj razlog, Koloman je rekao da ubuduće očekuje dijalog o kurikulumu matematike.

HNS je objavio priopćenje u kojem izražava žaljenje zbog ove odluke. 'Smatramo da se radi o odluci koja, nažalost, najviše ide na štetu mladih ljudi jer su njima informacije iz ovog Kurikuluma bile najpotrebnije i najkorisnije. Mladima danas nedostaju kvalitetna i stručna znanja o odgovornom spolnom ponašanju, što je nužno jer utječe na usvajanje zdravih životnih navika i njihov ukupan život.

HNS se i dalje zalaže za uvođenje zdravstvenog odgoja u škole jer smatramo da se radi o kvalitetnom i stručnom programu. Živimo u svijetu u kojem trebamo biti spremni prihvatiti stvarnost i naučiti našu djecu i mlade kako da se nose s izazovima i opasnostima', priopćio je HNS.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene