Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen im istražni zatvor

Jedan od policajaca osumnjičenih za silovanje bio je na dužnosti: "Šokira što se takva sumnja javlja za iskusne policajce"

Aktualno Galerija Anja Perković, reporterka Nove TV Anja Perković, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Lički policajci osumnjičeni za silovanje uhićeni i suspendirani - 1 Lički policajci osumnjičeni za silovanje uhićeni i suspendirani - 1 Foto: DNEVNIK.hr Lički policajci osumnjičeni za silovanje uhićeni i suspendirani - 2 Lički policajci osumnjičeni za silovanje uhićeni i suspendirani - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Lički policajci osumnjičeni za silovanje uhićeni i suspendirani - 3 Galerija 1/4 >>
Dvojica ličkih policajaca osumnjičena su za spolno zlostavljanje žene. Ličko-senjska policija reagirala je odmah po prijavi žrtve, podigla kaznenu prijavu i oštro osudila takvo ponašanje. O detaljima ne žele zbog zaštite žrtve. Na Županijskom sudu u Karlovcu održano je i ročište, tamo je bila reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Nakon što su dvojica ličkih policajaca osumnjičena za spolno zlostavljanje žene, u Karlovcu je održano ročište. 

"Osumnjičenim policajcima sutkinja istrage odredila je istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od ometanja istrage, utjecanja na svjedoke, ali i ponavljanja kaznenog djela. Razgovarala sam s odvjetnikom jednog osumnjičenog, rekao je kako će uložiti žalbu na odluku suda, za to ima rok od tri dana", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Pročitajte i ovo Dunja Mazocco Drvar Objavila Vlada Na osobni zahtjev razriješena Dunja Mazocco Drvar, više nije na čelu Uprave za klimatske aktivnosti

"Smatra da nisu ispunjene sve pretpostavke za istražni zatvor. Isto tako treba reći da je situacija doista nezahvalna i teška, ali ipak će uložiti žalbu. Također nam je rekao da su osumnjičeni 36-godišnjak i 50-godišnjak aktivno iznosili obranu, nisu se branili šutnjom, poricali su sve što im se stavlja na teret", dodala je. 

"Državno odvjetništvo objavilo je da se taj nemili događaj dogodio krajem mjeseca, a žrtva je sve prijavila. Neslužbeno doznajemo da se to dogodilo dok je jedan od osumnjičenih policajaca bio na dužnosti, a drugi nije. Potom je policija doista promptno reagirala, procesuirala i uhitila osumnjičene, podigla kaznenu prijavu i udaljila ih s dužnosti. Treba reći da su iz Sindikata policije poručili kako nije sve crno-bijelo, da istraga traje i da su nevini dok im se ne dokaže krivnja", istaknula je reporterka. 

Postavlja se pitanje prolaze li policijski službenici kakva testiranja koja bi mogla ukazati na moguće psihičke ili fizičke probleme. 

Pročitajte i ovo Ministarstvo branitelja Nestali u Domovinskom ratu Ministarstvo branitelja odbacilo teze Vučićeva izaslanika: "Njegova su stajališta neprihvatljiva i upućuju na politikantske ciljeve"

"Naravno da prolaze, i ovi suspendirani policajci prolazili su testiranja. Ona ovise o rodu policije, no možemo reći da su imali obvezno jedno godišnje testiranje fizičke spreme. Kažem ovisno o rodu policije, negdje ta testiranja psihofizičkih sposobnosti mogu biti i zahtjevnija i učestalija", napomenula je Perković. 

"Škira što se takva sumnja javlja za iskusne policajce. Naime, jedan je u službi 20 godina, a drugi 10. Stoga u tom smislu policiji ostaje vidjeti što učiniti s psihofizičkim testiranjima onih koji bi trebali biti u službi građana i doista brinuti za sigurnost", zaključila je reporterka. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene