Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost u prometu

Policija ovog vikenda ne bira, zaustavljat će i provjeravati apsolutno sve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreće još jedan policijski vikend. Sve raspoložive patrole bit će na cesti. Osim uobičajenih provjera brzine i alkohola, naglasak će biti i na vezanju na stražnjim sjedalima.

Ni ovog vikenda policija neće mirovati. Pojačano će ponovno nadgledati prometnice i prekršitelje i to na području cijele zemlje.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

„Radit će se najviše što se može raditi. Sve će se moguće policijske snage angažirati oko smirivanja sigurnosti cestovnog prometa znači da probamo sve o skupa dovesti u nekakve prihvatljivije okvire“, kaže Miron Huljak iz odjela Sigurnost cestovnog prometa MUP-a

Iako je ova godina što se broja prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama u odnosu na prošlu godinu bolja situacija nije ni malo sjajna, do današnjeg dana na hrvatskim prometnicama život je izgubilo 245 osoba. Na milijun hrvatskih stanovnika, u 2015. godini u prometu su poginule 82 osobe što Hrvatsku smješta na treće mjesto crne statistike. Najmanje poginulih ima Švedska, 27, a najviše Rumunjska i Bugarska s 95.

Biranja neće biti, policija će zaustavljati i provjeravati, apslolutno sve. Ovog vikenda naglasak će biti stavljen na putnike koji sjede na stražnjim sjedalima.

„Ciljamo prometne prekršaje zbog kojih ljudi najteže stradavaju sad će biti alkohol, brzina i nešto vrlo bitno, a to je vrlo bitno vezanje pojasom na stražnjim sjedalima. Policija neće biti stacionirana na jednom mjestu cijelu noć, nego će fluktuirati s mjesta na mjesto, radimo zajedno s interventnom policijom, s temeljnom policijom znači sve što imamo i svi uređaji su na terenu“, kaže Huljak.

Bez ove godine, život je na prometnicama u posljednjih 10 godina u Hrvatskoj izgubilo 4 tisuće 706 osoba.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene