Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporni bazeni u Brodu

Policija istražuje Gradsku upravu; Duspara: Sve je transparentno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Županijskom državnom odvjetništvu potvrdili su kako su naložili izvide te zatražili prikupljanje dokumentacije vezane za gradske bazene u Slavonskom Brodu.

Niti jedan projekt u Brodu nije prošao bez provjere i anonimnih prijava, rekao je danas brodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ilustracija Tragedija u Međimurju Beba umrla dva mjeseca nakon poroda, pokrenuta istraga protiv liječnice

On je time neizravno potvrdio informaciju kako je policija pokrenula istragu u slavonskobrodskoj Gradskoj upravi vezano uz projekt gradskih bazena, koji su već uvelike u funkciji i u čiju je gradnju uloženo više od 50 milijuna kuna. U Županijskom državnom odvjetništvu potvrdili su kako su naložili izvide te zatražili prikupljanje dokumentacije vezane za bazene, a nakon toga će biti donesena državnoodvjetnička odluka.

Rekordno zagađenje u Sl. Brodu: Rafinerija priznala 'mali problem'

Duspara, međutim, kaže kako su još od njegova dolaska na mjesto gradonačelnika 2005. godine Gradska uprava i poglavarstvo konstantno izloženi anonimnim prijavama, koje su najčešće neozbiljne. On dodaje kako činjenica da je ovaj grad proglašen jednim od najtransparentnijih po pitanju trošenja proračunskih sredstava govori da se u njemu radi pošteno i u interesu građana.

'Ukupna vrijednost izgradnje bazena iznosi 50,5 milijuna kuna, dok je troškovnikom prvobitnog projekta bilo potrebno osigurati čak 150 milijuna. Ako trebamo odgovarati za to što smo uštedjeli 100 milijuna kuna, mi smo spremni',  istaknuo je Duspara. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene