Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobro pripazite

Sve je više žrtava ovog oblika prijevare, Toni Milun razotkrio jednog prevaranta: "Ako ne pratiš godinama, lako padneš u zamku"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sve su češće prijevare prilikom unajmljivanja stanova, upozorava policija. I matematičar Toni Milun razotkrio je prevaranta koji je htio iznajmiti tuđi stan.

Žena (24) pronašla je oglas na društvenim mrežama, stupila u kontakt s nepoznatom muškom osobom koja se predstavila kao vlasnik kako bi dogovorila najam. 

Prema dogovoru, uplatila je predujam za najam stana preko međunarodne poštanske uplatnice. Naknadno je saznala da se stan ne iznajmljuje, a navodnog vlasnika više nije mogla kontaktirati.

Prijavu o slučaju zaprimila je labinska policija, a sada se utvrđuju okolnosti i počinitelj kaznenog djela prijevare.

Toni Milun razotkrio prevaranta

Nedavno je i matematičar Toni Milun naišao na prevaranta koji je htio iznajmiti tuđi stan.

Prevarant je ponudio najam stana od 50 kvadrata u centru metropole za 420 eura mjesečno.

"Nama koji smo dobro upućeni u aktualne cijene najma stanova ova cifra odmah 'smrdi', no ako ne pratiš godinama cijene lako padneš u zamku prevaranta", napisao je na Facebooku.

Pročitajte i ovo Oluja Ciaran poharala sjever Europe Naleti vjetra 200 km/h FOTO/VIDEO Ciaran odnio najmanje šest života, među stradalima i petogodišnje dijete: Promet u kaosu, gradovi bez struje

"Meni se slična, nemoralna ponuda nudila prije 20 godina. Tražio sam stan za najam i naišao na zanimljiv oglas: stan na Črnomercu u Zagrebu, lijepo uređen, vrlo povoljan. Došao sam u stan, dočekao me mladi čovjek, 30-ak godina, navodno vlasnik stana, simpatičan mladić, stan odličan, cijena super, ali…

Što mi je bilo sumnjivo? Bio je pretjerano susretljiv, a presudno je bilo kad je rekao: 'Moja obitelj ima i vikendicu u Sloveniji i ako volite skijanje dođite besplatno, ugostit ćemo tebe i prijatelje'", prepričao je.

Brzo je shvatio da nešto ne štima - pitao se zašto bi on, nepoznata osoba, bila pozvana na besplatan boravak.

Pročitajte i ovo Amer Abu Ghosha Stravična priča VIDEO "Čuli smo djecu. Pucali smo dok nisu utihnula": Izraelci objavili stravično priznanje hamasovca koji je rekao da je njihova jedina misija bila ubijanje

"Nisam htio ostaviti polog, rekao sam da ću razmisliti i nakon mjesec dana saznam da je jedan moj poznanik bio u istom stanu, ostavio polog i na kraju bio prevaren. Taj mladić je navodno unajmio taj stan samo da bi ga stavio u oglasnik i prevario ljude uzevši im polog", prepričao je.

"Nema lake zarade, ni uspjeha preko noći"

Zato je Toni Milun sada upozorio da neobično dobre ponude najčešće ne prođu kao takve. "Nema lake zarade, ni uspjeha preko noći. Pišem dosta o financijama, štednji, investiranju i ipak vjerujem da je investiranje u znanje najisplativije investiranje", zaključio je.

Da treba biti posebno pažljiv, slaže se i istarska policija. Dobro je provjeriti preko otvorenih izvora tko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava. Ako ste u mogućnosti, osobno ili preko osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti, napisali su.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene