Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne od 500 do 15.000 kn

Naše kamere s pomorskom policijom u akciji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod budnim okom brojnih patrola Policije i Lučke kapetanije bili su danas nautičari na Kvarneru. U akciji su uhvaćeni mnogi koji su prekršili pravila. Svi će oni vjerojatno dobro razmisliti prije nego što prekršaje ponove. Za one najopasnije, koji ugrožavaju kupače i ronioce, kazne mogu biti čak 15 000 kuna.

Baš kao i kopneni i pomorski promet ima svoja stroga pravila i naravno, mnogo onih koji ih krše. Izgovori su razni.

Pročitajte i ovo Podaci - 1 Brzina interneta Hrvatski Telekom mora platiti 5,9 milijuna eura: "Određivanje ovakve drakonske kazne je izvan svakog razumnog okvira" Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu

'Pa zaboravili smo dokumente, što da vam kažem? Uvijek imamo sa sobom kad se ide na kupanje, ali danas smo zaboravili', kazao je policiji Primož Zemljarič iz Ptuja.

'Ovo vrijeme je donijelo to da nismo uspjeli svu dokumentaciju riješiti', kazao je pak Dražen Petek iz Krapinskih Toplica. 

Kazne ipak nisu uspjeli izbjeći. Znalo se dogoditi i da netko pokuša pobjeći, ali to se, kažu, baš i ne isplati.

'Prije ili poslije negdje moraju pristati tako da ih uvijek nađemo', kazao je Krešimir Puljić, vođa pomorskog sektora PP Rijeka.

Najčešći i najopasniji prekršaj ipak je glisiranje preblizu obale koje izravno ugrožava kupače i ronioce. A za nesreću je potreban samo trenutak nepažnje. 'Uglavnom su svi oni sigurni u sebe, smatraju da se to neće baš njima dogoditi', kaže Puljić.

Samo u današnjoj akciji Policije i Lučke kapetanije na Kvarneru je uhvaćeno 30-ak takvih prekršitelja. Godišnje čak i do 250.

No čak i oni uhvaćeni u prekršaju vole vidjeti policiju na moru.

'Tu se svašta radi. I svašta smo doživjeli, jer se bavimo podvodnim ribolovom. Glisiranje kod obale i slične stvari', kazao je Dražen Petek.

'U svakom slučaju, bolje da je policija na moru nego da ih nema. Da ih je više sigurno bi bilo i više reda', kazao je Bakarac Dušan Franko.

Često patroliranje i nadzor nisu ostali bez rezultata.

'Zadnjih nekoliko sezona nemamo ni jednu smrtno stradalu osobu', kazao je Puljić.

Stoga još jednom apeliraju na sve sudionike u pomorskom prometu - pridržavajte se pravila. Jedino tako u potpunosti ćete opušteni uživati u zasluženom odmoru. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene