Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija objavila snimku mogućeg ubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljstvo policije objavilo je snimku nadzorne kamere na kojoj je snimljen muškarac za koji je dovezao skuter s eksplozivnom napravom u dvorište Nacionala.

Policija je snimku dobila istog dana od redakcije Nacionala na kojoj je muškarac s kacigom koji se cijelo poslijepodne kretao po dvorištu Nacionala, a u nekim je trenutcima nosio nešto pod rukom. 

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec istaknuo je kako unatoč kacigi na glavi policija vjeruje da netko od građana može prepoznati muškarca po kretnjama, odjeći ili nekim drugim specifičnostima. 

Mole sve građane koji nešto znaju ili po nečemu mogu prepoznati muškarca sa snimke da im se jave s punim povjerenjem na posebno otvorenu liniju. Građani koji mogu prepoznati osobu sa snimke mole se da se jave na broj 4563287 ili na uobičajeni broj 92.

Borovec je rekao da je osoba na ovoj snimci nedvojbeno sudjelovala u atentatu i dodao da je o prvom počinitelju već objavljen fotorobot.

'Ovo je dio snimka na kojem se najbolje vidi muškarac koji dolazi na svom skuteru', rekao je Borovec i dodao kako su kamera tog dana to zabilježile u 12 sati 44 minute.

Objasnio je također kako je policija na temelju tjelesne građe i konstitucije utvrdila da se s velikom vjerojatnošću radi o dvije osobe.

Na upit novinara zašto je policija tek sad izašla sa snimkama, Borovec je odgovorio kako je to bila stručna odluka, kojom je procijenjeno da se zbog motiviranosti građana snimke večeras objave.

Potvrdio je da je i danas privedeno nekoliko osoba.

Na pitanje je li možda priveden Robert Matanić odbio je govoriti o imenima uhićenih te napomenuo kako traje šira obrada na području cijele Hrvatske.

Naime, neki portali i radio stanice objavili su večeras da su uhićene tri osobe u vezi s atentatom te naveli njihova imena. 

Načelnik Ureda ravnatelja policije nije htio komentirati medijske špekulacije o ubojstvima Ive Pukanića i Nike Franjića.

'Ništa od onog što je u medijima objavljeno ne želimo komentirati', rekao je dodavši kako se policija drži istražnih radnja.

Podsjetio je kako je policija izuzela snimke svih tehničkih nadzora u dvorištu i blizini Nacionala te dodao kako se sve snimke nalaze na provjeri.

'Birat ćemo trenutak kad ćemo s tim informacijama izlaziti u javnost', rekao je.

Na pitanje koliko su korisne informacije građana što ih dobiva policija, Borovec je odgovorio kako su dobili cijeli niz korisnih informacija te da su neki uhićeni upravo na temelju tih dojava.

Policiji neprestano stižu dojave

Građani se i dalje javljaju policiji vezano uz informacije o ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, policija svaku informaciju obrađuje i provjerava, izvijestila je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

>> Vlada se ogradila od Đurđe Adlešič, HND prozvao 'Nacional' zbog prijetnji kolegama

>> 'Novici Petraču nije bilo mjesto na sprovodu Ive Pukanića'

>> Više osoba na krim obradi zbog ubojstva Pukanića i Franjića

>> Policija zadržala neke osobe zbog ubojstva Pukanića i Franjića

Ljuba je ponovila kako je od prekjučer na zagrebačkim ulicama i 250 policajaca iz cijele Hrvatske koji su upućeni u pomoć zagrebačkim kolegama, sve u cilju vraćanja sigurnosti na ulice glavnoga grada.

Riječ je o temeljnim, prometnim i interventnim policajcima iz 19 policijskih uprava, koji su zajedno sa zagrebačkim policajcima raspoređeni po cijelom gradu.

Ivo Pukanić, novinar tjednika Nacional i predsjednik uprave NCL grupe, i Niko Franjić, direktor marketinga Nacionala, poginuli su prije šest dana u eksploziji bombe u dvorištu zgrade Nacionala u središtu Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene