Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zgradi bio i OLAF

Policija češlja Ministarstvo regionalnog razvoja: Sumnjiv posao izrade softvera iz mandata Gabrijele Žalac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod istragom je policije zbog izrade softvera koji je plaćen i dogovoren za vrijeme mandata bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Policija provodi kriminalističko istraživanje u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Kako neslužbeno doznaje portal Telegram, istražuje se posao izrade softvera koji je dogovoren i plaćen za mandata bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Policija je 27. rujna s nalogom za pretres ušla u Ministarstvo, a zaplijenjen je dio računalne opreme te dokumentacija.

Radi se o poslu koji je tvrtka Ampelos 2018. godine dobila od Ministarstva regionalnog razvoja, a Ampelos je za razvoj Informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanje razvojem potpisao ugovor vrijedan 13 milijuna kuna bez PDV-a, piše Telegram.

Pročitajte i ovo Afera vjetropark Josipe Rimac zahvatila i Gabrijelu Žalac - 2 Neslužbeno doznajemo Afera Vjetroelektrane sve neugodnija za Gabrijelu Žalac: Rimac je na jedrenje koje joj je navodno plaćeno kao mito povela i bivšu ministricu?

Na taj projekt najprije planirano utrošiti 5 milijuna i 764 tisuća kuna, no vrijednost je ipak procijenjena na na 9 milijuna i 860 tisuća kuna, a na kraju je cifra dospjela do 13 milijuna bez PDV-a.

Početkom rujna, prije policije, u Ministarstvo su došli i djelatnici Europskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) koji su zapečatili dio ureda, a iz te su institucije za Telegram kazali kako zbog čuvanja tajnosti moguće istrage ne smiju odgovarati na upite oko slučajeva koje možda istražuju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene