Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operiran i oporavlja se

Specijalac u bombaškom napadu zadobio 'ratnu ranu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnik specijalne policije koji je jutros ranjen krhotinom bombe operiran je u splitskome Kliničkom bolničkom centru.

Specijalac je ranjen gelerom bombe što ju je bacio 40-godišnji muškarac koji je bio zaposjeo autocisternu na benzinskoj postaji Meterizi, između Splita i Solina. Operiran je i izvan je životne opasnosti.

Pročitajte i ovo Dojave o bombama u Splitu - 1 policija sve pretražila "Rečeno je da imamo sat vremena za napustiti zgradu": Detalji o dojavama bombi na splitskim sudovima Eksplozija u Rijeci - 5 Bombaši iza rešetaka Serija eksplozija u Rijeci: "U blizini staklenih površina to je izuzetno opasno. Ti geleri ubijaju"

'Geler koji je ušao četiri centimetra u dubinu mišića u području desnog lakta nismo mogli izvaditi ambulantski pa smo pacijenta podvrgnuli operativnom zahvatu,' izjavio je predstojnik Klinike za kirurgiju splitskoga KBC-a Vedran Radonić. Po njegovim riječima, operacija je protekla 'u najboljem redu', a pacijent će ostati nekoliko dana na odjelu vaskularne kirurgije.

>> 'Mislili smo da spava, ali je bio budan i nabrijan'

>> Drama u Solinu: Bacio bombe pa ga ubili, ranjen specijalac

'Radi se o tzv. ratnoj rani pa će pacijent primati antibiotike kako se rana ne bi inficirala', objasnio je Radonić, dodajući da pacijentu nije ugrožen život. Ranjeni specijalac bio je u nadzoru područja oko benzinske postaje Meterize, u kojoj je 40-godišnji muškarac jučer u 15,30 sati zaposjeo autocisternu i 16 sati prijetio da će aktivirati eksplozivne naprave.

Rasplet drame dogodio se jutros nešto prije 7,30 sati, kada su pripadnici specijalne policije upotrijebili vatreno oružje i usmrtili muškarca koji je na njih, po policijskim navodima, bacio dvije bombe od kojih je jedna eksplodirala i ranila policajca. Pripadnici specijalne policije, po službenome policijskom izvješću, reagirali su u samoobrani i pucali na 40-godišnjeg muškarca u trenutku kada se pripremao na njih baciti i treću eksplozivnu napravu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene