Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Morali smo pucati'

Policija se prevarila: 'Mislili smo da spava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Iscrpili smo sve ljudske i zakonske mogućnosti tijekom pregovaranja s muškarcem koji je prijetio s cisterne', rekao je Zdravko Janić, zapovjednik specijalne policije.

Zdravko Janić je rekao kako su djelatnici specijalne policije čekali jutro pretpostavljajući da će se I.G., koji je prijetio bombama od jučer poslijepodne, umoriti. 'Pretpostavljali smo da ga je svladao umor i da je zaspao, no prevarili smo se. Kada smo krenuli, shvatili smo da on uopće nije umoran već je budan i prilično nabrijan', rekao je Janić.

>> Drama u Solinu: Bacio bombe pa ga ubili, ranjen specijalac

Dodao je kako je muškarac s cisterne vidjevši policiju kako dolazi bacio tri bombe. 'Ustrijelili smo ga pri pokušaju bacanja četvrte eksplozivne naprave', dodao je Janić ne želeći precizirati s kojim oružjem je bombaš ubijen. Dodao je samo kako je policija muškarca tijekom večeri željela onesposobiti gađajući ga elektrošokerom, na što ovaj uopće nije reagirao.

Podsjetimo, na benzinskoj postaji u Solinu od jučer popodne odvijala se drama. Naoružani muškarac popeo se na vrh cisterne te prijetio bacanjem bombi, ne tražeći pritom nikakve zahtjeve. Cisterna je bila prazna pa nije bilo niti straha od goleme eksplozije cijele postaje. Liječnici, mjesni župan i policija pokušali su razgovarati s muškarcem, no bez uspjeha. Ranim jutrom djelatnici specijalne policije krenuli su prema cisterni, na što je I.G. na njih bacio tri bombe. Pri pokušaju bacanja i četvrte bombe, policija ga je usmrtila vatrenim oružjem.

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava priopćenju je objasnila okolnosti u kojima su pripadnici Specijalne policije jutros vatrenim oružjem usmrtili muškarca navodeći da je policija postupila u samoobrani i u skladu sa zakonom te da je glavni ravnatelj policije sastavio povjerenstvo koje će ispitati taj tragični događaj.

Glavni ravnatelj policije, sukladno proceduri, odmah je sastavio povjerenstvo koje će ispitati taj tragični događaj te će, na temelju njegova izvješća i svih utvrđenih relevantnih činjenica, 'donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile', stoji na kraju priopćenja splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Je li policija postupila ispravno?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene