Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragičan kraj

Drama u Solinu: Bacio bombe pa ga ubili, ranjen specijalac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je cijelu noć proveo prijeteći na cisterni, jutros u 7.20 sati bacio je dvije bombe.

Jedna se bomba aktivirala, a druga nije. Nakon što je I.G. pokušao baciti i treću eksplozivnu napravu, na njega su zapucali specijalci i usmrtili ga, potvrdila je PU splitsko-dalmatinska. Kraj napadača je policija pronašla još nekoliko eksplozivnih sredstava. Od gelera bombe lakše je ozlijeđen jedan pripadnik specijalne policije, ranjen je u ruku.  Na mjesto događaja stigla je Hitna pomoć, a policijski očevid je u tijeku.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila Lažna dojava Bivši kriminalist o prijetnji bombom u Zagrebu: "Nije nužno da su ostali otisci prstiju. Jedna će stvar biti sasvim dovoljna" Policija u Beogradu Napeto u susjedstvu Dojave o bombama u školama: Prijetilo se i fakultetima, a ravnateljstvo jednog napravilo golemi gaf

Iz neslužbenih izvora doznajemo da je I.G. tijekom noći zadrijemao, a kada je počelo svitati, pripadnici specijalne policije krenuli su s njim ponovno razgovarati, kao što su to činili nekoliko puta tijekom večeri. Preplašeni I.G. pomislio je da policija kreće u akciju te je bacio dvije bombe. Ustrijeljen je pri pokušaju bacanja i treće ekplozivne naprave.

Od jučer poslijepodne u 15.30 sati trajala je drama u Solinu, gdje je muškarac na vrhu cisterne prijetio da će aktivirati bombu. Cijelu je noć proveo ležeći na cisterni. I.G. je jučer oko 15.30 došao na benzinsku crpku, sjeo u cisternu te počeo prijetiti da će aktivirati bombu te dignuti u zrak i cisternu i crpku. Policija je bila blokirala cijelo područje.

Cisterna je bila prazna pa nije bilo niti prvotnog straha od goleme eksplozije cijele postaje u slučaju aktiviranja eksplozivne naprave. Vatrogasci su rekli kako je veći dio plinskih para ishlapio kroz otvore te nije prijetila niti bočna eksplozija koja je eventualno mogla zahvatiti rezervoar.

Policija je bila evakuirala stanovnike iz nekoliko kuća u blizini benzinske postaje Meteriza, a  novinari su bili udaljeni na sigurnu udaljenost. Osim policije koja je pregovarala sa muškarcem, s njim su pregovarali i liječnica te mjesni župnik, ali on je odbio i njihove pozive da se preda i odustane od nakane za aktiviranjem bombe. Prema policijskim informacijama, nakon više takvih pregovora, muškarac je odbio pregovarati s bilo kime.

Muškarac je isprva tražio da razgovara s novinarima, no kasnije je i to odbio. U nekoliko navrata izlazio je iz cisterne i penjao se na nju, sve pod budnim okom brojnih policajaca. Na mjestu događaja su bili i snajperisti.

'Neću nikoga ozlijediti'

Zapovjednik DVD-a Vranjic, Nikola Perajica, muškarca poznaje i osobno je s njim razgovorao oko 16 sati. 'Rekao mi je da ga znam dobro i da neće aktivirati bombu niti bilo koga ozlijediti, nego da će stajati tu dokle će moći. On nije, iako je branitelj, ostvario neka svoja prava i pita se zašto on mora ovo činiti da bi se svi koji prije nisu obraćali pažnju na njega sada okupili da ga vide  i da počnu voditi računa o njemu', rekao je Perajica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene