Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Odlagalište vojnog otpada

Pokretni arsenal smrti na samo 50 milja od Istre?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dno Jadrana je odlagalište NATO-vih bombi, a more je prepuno i potopljenih brodova koji su prevozili radioaktivni otpad, kaže talijanski novinar Gianni Lannes.

Avioni NATO-a neiskorištenih se bombi i raketa rješavaju bacanjem u Jadran. Iako bi trebalo biti šest takvih zona, vojni se otpad istovaruje na 24 mjesta, i to ne samo u međunarodnim vodama, nego i unutar talijanskog i hrvatskog državnog prostora, tvrdi talijanski novinar Gianni Lannes za Glas Istre.

Pročitajte i ovo Neobičan prizor u Brijunskom akvatoriju Jezivo Neobičan prizor na Jadranu, neki su uvjereni: "To je napad morskog psa..." Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Dodaje kako se na pedesetak milja od istarske obale nalazi ogromni arsenal bombi iz Drugog svjetskog rata, ali i iz vojne misije NATO-a iz 1999. godine, kada je bombardirana Srbija. Upozorava kako se radi o pokretnom arsenalu smrti, jer je koncentracija otrovnih kemikalija zastrašujuća.

Zastrašujuće posljedice

Duž talijanske obale nedavno su pronađeni uginuli delfini i kornjače, koji su po tijelima imali opekline i duboke rane, a na poluotoku Gargano, koji se nalazi preko puta Visa, djeca se rađaju s urođenim malformacijama, iako tamo nema industrije.

>> Srbi pozvani da ulažu u hrvatski dio Jadrana

Lannes također upozorava na desetine namjerno potopljenih brodova iz 1970.ih, koji su prepuni radioaktivnog i kemijskog otpada. Za Glas Istre je pojasnio kako u Europi djeluje kartel država koje nesmetano, ali legalno u Mediteran pohranjuju opasan otpad. Među te zemlje ubraja Italiju, Francusku, Njemačku i Švicarsku, a o tome je napisao i knjigu, koju će uskoro objaviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene