Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnopravost spolova

Pokrenuto istraživanje o ravnopravnosti žena na upravljačkim pozicijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova pokrenuo je istraživanje o zastupljenosti muškaraca i žena na upravljačkim pozicijama u 500 hrvatskih trgovačkih društava, a u njih 100 ispitivat će se zastupljenost na rukovodećim pozicijama.

Istraživanje od 25. veljače do 20. ožujka provodi agencija za istraživanje tržišta, priopćila je Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) koja sudjeluje u provedbi projekta.

Pročitajte i ovo Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..." Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

Osnovni je cilj istražiti jesu li žene podzastupljene u tijelima poslovnog odlučivanja, analizirati eventualne uzroke i na koncu predložiti mjere za uravnoteživanje. Rezultati analize bit će proslijeđeni Europskoj komisiji i u kasnijim fazama projekta poslužiti za izradu regulatornih modela.
Nakon istraživanja predviđena je edukacija kroz seminare o koristi uravnotežene zastupljenosti muškaraca i žena na upravljačkim pozicijama.

'Novi ZOR pogoršat će položaj žena na tržištu rada'

Na kraju će biti izrađeno nekoliko regulatornih modela za uvođenje odgovarajućih pravnih mjera koje će jamčiti uravnoteženu zastupljenost spolova na pozicijama ekonomskog odlučivanja u skladu s odgovarajućim EU modelom.

Uz pravobraniteljicu u provedbi projekta kao partneri sudjeluju Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, HUP, Institut za razvoj tržišta rada i DiM – Udruga za građansko obrazovanje i društveni razvoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene