Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Mason

Pokrenut stegovni postupak protiv Dražena Jelenića. Pitali smo ga je li spreman otkriti članove masonske lože

Protiv bivšeg glavnog državnog odvjetnika pokrenut je stegovni postupak nakon što je smijenjen zbog otkrića da je član masonske lože. On tvrdi, da ne postoji temelj za otkrivanje identiteta drugih članova među masonima.

Državno odvjetničko vijeće pokrenulo je stegovni postupak protiv bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. Podsjetimo, Jelenić je podnio ostavku nakon što je u javnost izašla informacija da je član masonske lože.

Pročitajte i ovo Simbol masona - 2 Kad se tajno društvo posvađa javno "Možda zvuči smiješno, ali masoni rade na osobnom duhovnom napretku. Doći do 33. stupnja je cjeloživotni posao" Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Josipa nije oskrnavila himnu Rap Ivane Petrović: ''Možda je Gabrić, možda je Bajić, a možda Dražen još tako tražen..."

Na odluku o pokretanju stegovnog postupka nema pravo podnijeti žalbu. Evo što je odgovorio i na pitanje našeg novinara je li spreman aktualnoj državnoj odvjetnici otkriti tko su članovi masonske lože.

"A recite mi, ako mi ona kaže koji je temelj da ja to njoj kažem onda ću joj reći, ali samo u djelu obnašanja dužnosti zamjenika državnog odvjetnika, ali takvog temelja nema", kazao je Jelenić.

"Svi dokazi predloženi su uz zahtjev za podizanje i pokretanje stegovnog postupka Državnom odvjetničkom vijeću, oni su danas od strane podnositeljice prijedloga za pokretanje postupka i detaljno obrazloženi“, potvrdila je zamjenica glavne državne odvjetnice Zorka Fumić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene