Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prostor za sastanke

Pogledajte sobu na koju je HZZO potrošio više od MILIJUN kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijun i 212 tisuća kuna - toliko je stajalo uređenje sobe za sastanke u HZZO-u. Na što je otišao taj novac provjerile su kamere Dnevnika Nove TV!

Račune teške stotine tisuća kuna potpisao je tadašnji ravnatelj Zavoda, a sadašnji ministar zdravlja - Siniša Varga. Ekipa Dnevnika Nove TV bila je u toj famoznoj dvorani.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže ispunu obećanja Koordinacija hrvatske obiteljske medicine odgovorila na tvrdnje HZZO-a: "U vrijeme digitalizacije ne vidimo razlog za papirnate doznake" Slika nije dostupna dogovarao fiktivne poslove USKOK podigao optužnicu protiv bivšeg ministra zdravstva: Oštetio je HZZO za više stotina tisuća kuna?

Najviše je utrošeno na građevinske radove, potom zamjenu električnih instalacija. Ali, i u hodnik su stavljeni ugradbeni ormari koji su stajali više desetaka tisuća kuna.

Više od 250 tisuća kuna uloženo je u audio-vizualnu opremu. Svako sjedeće mjesto ima pristup internetu. Na prozore su postavljeni digitalni zastori. Dvorana je zvučno izolirana te na dva dijela podijeljena masivnim sklopivim vratima.

Varga uvjeren da HZZO 1. siječnja izlazi iz državne riznice

'Radilo se o tome da su instalacije bile do te mjere dotrajale da su mnogi od nas osjetili blaže udare struje ili isključivanje mobitela i laptopa', rekao je Nenad Korkut, glasnogovornik Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

U HZZO-u kažu - renoviranje je dijelom uvjetovano i ulaskom Hrvatske u EU. 'Naša oprema mora zadovoljavati takve uvijete da se možemo u svakom momentu priključiti i našim kolegama iz Njemačke, Estonije, Danske vodeći video konferenciju i pregovarajući o bitnim poslovima i o velikim novcima', dodaje Korkut.

Obnavljanje prostora, kažu u HZZO-u bilo je neophodno. Zbog sumnje u nepravilnosti oko javnog natječaja, pokrenuta je i istraga. U priloženom videu pogledajte na što je novac potrošen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene