Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provela dan s najelitnijom postrojbom

VIDEO Pogledajte skok padobranom reporterke Dnevnika Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tri i pol tisuće metara nadmorske visine - mjesta za strah nema

Slobodan pad punih 40 sekundi do otvaranja padobrana. I sve to sa 3 i pol tisuće metara nadmorske visine. Isprobala je to naša reporterka Ivana Ivanda! Dan je provela s najelitnijom postrojbom specijalne policije - Antiterorističke jedinice Lučko - koja je u četvrtak ujutro imala obuku u skokovima s padobranom.

Oni su najelitniji dio specijalne policije. Obučeni za najrizičnije situacije. Na redovitoj vježbi skakanja padobranom okušala se i naša reporterka. Dok se helikopter zagrijavao, instruktor specijalne policije - inače svjetski prvak u padobranstvu - pripremio ju je za skok. Obučio na kopnu. I sve je bilo spremno za polijetanje...

VIDEO Avion sletio uz pomoć padobrana

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skok s padobranom VIDEO Evo kako izgleda panorama Istre s 4.000 metara! Slika nije dostupna Hrabri starac U zraku proslavio 90. rođendan!

Na tri i pol tisuće metara nadmorske visine - mjesta za strah nema. Skok u tandemu bio je najlakši i najsigurniji način u kojemu se, kako kažu, najbolje i može osjetiti slobodni pad.

U Hrvatskoj zasad nije bila niti jedna akcija u kojoj su specijalci trebali koristiti padobran. No, treba biti spreman na sve.

Ovakvi taktički padobranski skokovi iznimno su važni za specijalnu policiju koja u svakom trenutku mora biti sposobna za rješavanje svih kriznih situacija. Instruktor Sladetić sa specijalcima je posljednjih 12 godina.

'Izuzetni su učenici, izuzetno dobri. Brzo skuže, u dobroj su fizičkoj spremi. I lako svladavaju svaki dio koji se postavi pred njih', rekao je Hrvoje Sladetić, instruktor specijalne policije za padobranstvo.

FOTO SUPER Baka (103) skočila padobranom s 10.000 metara

Fizički i psihički najspremniji - ATJ Lučko ima naoružanje kao bilo koja jedinica u svijetu. U medijima ne istupaju. Pogotovo ne imenom i prezimenom. S 30 kilograma opreme na sebi - rješavaju najriskantnije situacije. Asistiraju krim policiji, čuvaju štićene osobe.

Na prvi pogled opasni, no iza fantomki kriju se obični ljudi. Hladne glave, sportaši i zaljubljenici u svoj posao. U većini slučajeva krizu rješavaju bez ispaljenog metka, riskirajući svoj život za drugog.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene