Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetki prizori

VIDEO Snimili smo jelene na 'ručku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dubinama snijegom prekrivenih šuma najveće europske močvare Kopačkog rita naša je osječka ekipa snimila jelene na zimskom hranjenju!

Oprezno i tiho izašli su iz šume te na šumskoj stazi imali pravu gozba. Na najmanji šum daju se u bijeg. Šumar Ivica svaki dan donosi im hranu. 'Osjećaj je za nas osobno ugodan', rekao je Ivica Rogar, čuvar šume i lovišta. Ugledati jelena, šumarima je najveća nagrada. 'Kada mi izbacimo ovu hranu za pola sata, ako se budemo vratili na isto mjesto, vjerojatno će divljač već izaći i biti vani', objasnio je Ivica.

>> Evo kako zvuči ljubavni zov!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Visoki vodostaji Drave i Dunava Kopački rit: Poplave dobro došle cijelom ekosustavu Slika nije dostupna I po mrklom mraku VIDEO: Lov na ribokradice

Snimiti jelene na 'ručku' nije lako, a bez pomoći šumara bi teško preživjeli zimu.' Samom prehranom divljač dobije potrebnu snagu i energiju da upravo preživi ovakve jako loše uvjete', objasnio je Vlado Jumić, pomoćnik upravitelja Šumarije Tikveš.

Zima je okovala i ostatak Kopačkog rita. Ostali su samo najvjerniji stanovnici – labudovi. 'Promatramo živi svijet i uživamo u tom zimskom pejzažu', rekao je Damir Opačić, ravnatelj parka prirode Kopački rit. No, u zimskom pejzažu uživa i sve više turista.'Baš imamo za kraj godine i samu Novu godinu imamo najavljene neke grupe koje će doći u obilazak parka prirode', rekla je Ružica Marušić koja je uključena u prezentacijske aktivnosti PP-a Kopački rit.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene