Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti na odmoru

Pogledajte kako izgleda ljetovanje na selu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok su mnogi pohrlili zauzeti svoje mjesto na jadranskim plažama, dio turista odlučio je ljeto provesti na selu.

Iako se ne mogu u bilo kojem trenutku baciti u more, uživanje u seoskoj idili za jednu belgijsku obitelj sve je češći izbor. Umjesto na moru, malena Jasmin ovo će ljeto provesti na selu. Iz daleke Belgije došla je do malenog moslavačkog sela Šumećani. Gužvanje na plaži zamijenilo je uživanje s domaćim životinjama.

Pročitajte i ovo Previše turista u Dubrovniku - 2 Prvi u Europi Dubrovnik prestigao Veneciju po broju gostiju po stanovniku: Velike turističke brojke donose i niz problema Uživanje na plaži turizam u Hrvatskoj Nije sve tako sjajno: Turističke zajednice upozoravaju na nekoliko ozbiljnih problema

'Ovdje je vrlo lijepo, iznimno tiho i opuštajuće, idealno za djecu i odmor', rekla je Jasminina majka Ana iz Belgije. Nakon jutarnjeg uživanja u suncu, valja se okrijepiti pravim domaćim specijalitetima. Tradicionalne recepte obitelj Kezele štuje već punih 12 godina.

>> Doživite sve čari tradicionalne Dalmacije u Etno selu

'To je jedan brend tradicijske kuhinje koji mi zovemo moslavački stol. Tu su kobasice, domaći kruh i meso koje proizvodimo', rekao je Drago Kezele. Obilan ručak najbolje će okruniti fina moslavačka kapljica. Podrumi stari nekoliko desetljeća dom su za 40 tisuća butelja vina.

Iako ne toliko razvikana, seoska imanja odmor su za dušu i tijelo. 'Ja sam ovdje od prvog dana. Hrana je na prvom mjestu, a dobra su i vina', rekao je Stanislav iz Zagreba.

Uživanje u predivnom krajoliku prioritet je svih, no kuće s početka prošlog stoljeća skrivaju pravo etnografsko blago. Osim razgledavanja, posjetitelji i sami mogu sudjelovati u izradi raznih predmeta. Uz dobro društvo, kapljicu i seosku idilu, zabava neće izostati. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene