Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIKAD POSAĐENI

FOTO Pogledajte kako izgleda imanje Hrvoja Vojkovića i parcela na kojoj su trebali biti tulipani

Aktualno Galerija Vojkovićevo imanje - 14 Vojkovićevo imanje - 14 Foto: Goran Sebelic / CROPIX Vojkovićevo imanje - 17 Vojkovićevo imanje - 17 Foto: Goran Sebelic / CROPIX Vojkovićevo imanje - 16 Vojkovićevo imanje - 16 Foto: Goran Sebelic / CROPIX Vojkovićevo imanje - 15 Vojkovićevo imanje - 15 Foto: Goran Sebelic / CROPIX +13 Vojkovićevo imanje - 3 Galerija 1/18 >>
Bivši HSLS-ov ministar gospodarstva i direktor Croatia osiguranja, uhićen jer je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio. U galeriji fotografija pogledajte imanje na kojem su trebali biti tulipani. Imanje se nalazi u mjestu Oprtalj.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu u četvrtak je izvijestio da provodi hitne dokazne radnje u suradnji sa istarskom policijom protiv dviju osoba, uhićenih zbog subvencijske prijevare u poljoprivredi i krivotvorenja isprava, među kojima je i bivši političar Hrvoje Vojković.

Neslužbeno se doznaje da je Vojković, bivši HSLS-ov ministar gospodarstva i direktor Croatia osiguranja, uhićen jer je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio, a navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine.

Ne otkrivajući identitete EPPO je priopćio kako sumnja da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Pročitajte i ovo Uhićen Hrvoje Vojković Hrvoje vojković Posao je započeo s Tuđmanovim unukom, Croatia osiguranje isplatilo mu je ogromnu otpremninu, a onda je pao jer nije posadio tulipane

Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima EU, a EPPO je nadležan za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije.

U fotogaleriji pogledajte Vojkovićevo imanje u mjestu Oprtalj. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene