Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve pod vodom

Podvodni hokej sve je popularniji u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pak, palice i golovi, ali pod vodom. Podvodni hokej sve je popularniji i u Hrvatskoj.

Igrači rone na dah, a utakmica se igra s dvije ekipe od šest igrača u vodi, te četiri izvan bazena kao zamjenom. Umjesto kacige nose maske. Klizaljke su zamijenili perajama. Pak umjesto na ledu, manjim palicama, udaraju pod vodom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Podvodni hokej u Osijeku se igra već sedam godina, a u Zagreb je došao prije četiri, od kada je i službeno priznat sport u Hrvatskom olimpijskom odboru. Roni se na dah, a svatko na dnu bazena ostaje koliko može. Igrači se međusobno izmijenjuju te je uvijek netko ispod, a netko izvan vode.

'Ima često zaranjanja i izranjanja pa nije bitno da ste dolje pet minuta', rekao je Duško Obradović, igrač. 'U žaru borbe, kad već tekma bude pri kraju izranjamo svakih 20 sekundi jer previše je to', rekao je Jurica Barić, iz ronilačkog kluba Geronimo.

>> Nije im se dalo igrati na dva gola pa smislili utakmicu 'Debeli i mršavi'

Hokej se pod vodom igra u 60 zemalja. Ovim 'trodimenzionalnim sportom' u Hrvatskoj su bave četiri kluba. 'Protivnički igrač vam može doći s bilo koje strane, može doći ispred vas', ispričao je Saša Kovač iz ronilačkog kluba Geronimo.

Iako je teži nego onaj kod hokeja na ledu, pak pod vodom slabije leti. I zato su od zaštitne opreme potrebna tek zaštita za usta i rukavice. 'Najnezgodnije je dobiti po prstima s palicom jer svi idu punom snagom na nju pa zna se omaknuti pa ode na prste pa to zna dosta boljeti', kaže Barić.

Ipak, podvodni hokej nije grub kao onaj na ledu. I zato ga mogu zajedno igrati muškarci i žene, svih uzrasta. Treniraju u 23 sata, dok se drugi spremaju za spavanje, za njih igra tek počinje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene