Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako se koriste jahte?

Poduzetnici izvadite račune, poreznici dolaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekim hrvatskim poduzetnicima, baš kao što su to učinili Željku Kerumu i njegovoj sestri, poreznici će uskoro pokucati na vrata.

Provjerit će na koji su način i oni kupili svoje jahte, za svoj novac ili na račun tvrtke? Ako su kupili na račun tvrke, a koriste ih privatno, mogli bi biti u problemima, naravno ako nemaju račune. Todorića, Zubaka ili Fižulića uskoro bi mogli posjetiti poreznici s jednim pitanjem. Jesu li svoje ljubimce kupili na račun tvrtke ili iz privatnog džepa. Nisu li i oni kao splitski gradonačelnik Kerum napravili pogrešku kako tvrde poreznici.

'Željko Kerum je kao fizička osoba iznajmio jahtu. Ja sam mu, odnosno firma Kerum ispostavila fakturu od 200, 300 tisuća kuna', branila je sestra Nevenka splitskog gradonačelnika. Stručnjaci kažu da je to zakonito, ali samo ako najam sami sebi doista naplaćuju i to po tržišnoj cijeni. 'Ako je poduzetnik ispostavio račun sebi kao članu društva preko trgovačkog društva i taj račun glasi na tržišnu cijenu, ali račun taj i svi oni prije nikada nisu bili plaćeni tada se postavlja pitanje korištenja imovine u privatne svrhe', rekla je Đurđica Jurić, dekanica RRiF Visoke škole.

>> Bečić: Iznajmili smo Željku jahtu, on je platio

Česti porezni nadzor može točno utvrditi je li bilo muljaže ili ne. Porezna uprava o njemu ne želi govoriti iako se radi o javnom poslu. Za to vrijeme veliki broj najbogatijih hrvata izbjegava plaćanje poreza. 'Time hoće pokazati da misle da nitko ništa ne zna oni građanima, pokazuju jedan prezir, pokazuju da je njima sve dozvoljeno da porezna uprava neće vidjeti što oni rade', rekao je Ratko Bošković. Država se mora pobrinuti da pravila koja je sama postavila poštuju svi- bez obzira na bogatstvo i status. Poduzetnici izvadite račune, poreznici dolaze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene