Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrtka ispostavila fakturu

Bečić: Iznajmili smo Željku jahtu, on je platio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko općinsko državno odvjetništvo podnijelo je Županijskom sudu istražni zahtjev protiv, Nevenke Bečić, sestre splitskog gradionačelnika Željka Keruma.

Kerumovu sestru i tvrtku koja nosi obiteljsko ime sumnjiči se za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. Sumnja se da je Nevenka Bečić kao direktorica od 1. travnja 2004. do kraja 2006. godine manje obračunala i platila PDV i porez na dobit u ukupnom iznosu od gotovo 3 milijuna kuna. Sve je pokrenula porezna uprava, a prijava se odnosi na jahtu 'Joke' vrijednu oko 10 milijuna eura koju je koristio Željko Kerum. Jahta je korištena u privatne svrhe, a kupljena je na ime tvrtke.

Pročitajte i ovo Velika akcija EPPO-a Složeni kriminalni ekosustav Velika akcija EPPO-a, palo 14 osoba! Uhićenja i u Hrvatskoj zbog porezne prijevare teške 195 milijuna eura Slika nije dostupna Tragični susret Horor na godišnjem odmoru: Bračnom paru zatvorenici oteli jahtu, a njih bacili u more? "Riješili su ih se"

>> Kerumova sestra utajila tri milijuna kuna poreza?

Nevenka Bečić, koja je i predsjednica splitskog gradskog vijeća, kao i njezin brat gradonačelnik Kerum rekli su kako je riječ o političkom progonu te da nisu utajili porez. 'Firma 'Kerum' kao što prodaje razno razne artikle u samoposlugama isto tako iznajmljuje i plovila odnosno jahte u čarter. Ono što se hoće insinuirati je da je jahtu koristio Željko Kerum. Zašto ne bi? Pa željko Kerum kao fizička osoba je iznajmio jahtu, ja sam mu, odnosno firma 'Kerum' mu je ispostavila fakturu. Dvjesto pedeset, tristo, dvjesto, dvjesto tisuća kuna, zavisi koliko dana je koristio i obračunat je PDV, plaćen, on je taj račun platio', rekla je Benčić. 'Plaćao sam, postoje dokazi', dodao je brat Željko.

Sve je pokrenula porezna uprava i to zbog Kerumove jahte Joke. Naime odvjetništvo sumnja da je Nevenka Bečić kao direktorica tvrtke Kerum od 1. travnja 2004. do kraja 2006. godine manje platila PDV i porez na dobit u ukupnom iznosu od 2.9 milijuna kuna. Sve je to zbog njihovog političkog uspjeha, smatraju gradonačelnik i njegova sestra. 'Kako protumačiti da tek sada kad smo mi u politici dolazi do takvih pojava. Mislim da je pametnome dosta, izvedite zaključak iz toga', zaključila je Bečić.

Brat i gradonačelnik iz ovog izvlači sljedeći zaključak. 'U ovom trenutku svatko tko ima brod, on je praktički pod istragom, znači provest će se jedno par tisuća kaznenih progona. Isto tako bi se moglo tumačiti, onaj tko koristi i auto, znači od firme u privatne svrhe, da se tako na taj način i njima radi kaznena prijava', zaključio je Kerum.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene