Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob u noćnom klubu

Podignuta optužnica za ubojstvo Sablje: Zaštitar i bivši policajac terete se za teška kaznena djela

Ubojstvo na Trešnjevci
Ubojstvo na Trešnjevci Foto: Goran Mehkek/Cropix
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv zaštitara Kristijana Knege (37) kojega terete za ubojstvo Tomislava Sablje (41) u zagrebačkom noćnom klubu Ritz te protiv bivšeg policajca Doriana Mrakovića (26) optuženog za pomaganje u tom ubojstvu.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv zaštitara Kristijana Knege (37) kojeg se tereti za ubojstvo Tomislava Sablje (41). Usto je podignuta optužnica protiv bivšeg policajca Doriana Mrakovića (26) kojeg se tereti da je pomagao u ubojstvu. 

 

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete okrivljenika, navelo da je optužnica nakon provedene istrage podignuta pred zagrebačkim Županijskim sudom.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Malo i o Plenkoviću "Počeo je opći napad protiv RS-a": Dodik održao poduži govor pa poručio - "dajte mi potporu ili ste prokleti"

 

Državno odvjetništvo je priopćilo da se Knegu kao voditelja zaštitara i Mrakovića kao zaštitara tereti da su 22. travnja 2023. oko 4:20 sati, u zagrebačkom noćnom klubu, "počinili kaznena djela na štetu" Sablje koji se ranije posvađao s gostom kluba i zaprijetio mu revolverom.

Tužiteljstvo je preciziralo da je Knego nakon sukoba Sablje i gosta ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u Sablju koji je preminuo na mjestu događaja. Uz to, Knegu terete da je zatražio od Mrakovića da mu iz automobila donese svoj pištolj, što je Mraković i učinio ''pristajući da prvookrivljenik tijekom sukoba usmrti oštećenika''.

Zagrebački ŽDO predložio je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela do okončanja kaznenog postupka.

Pročitajte i ovo Ljudi pretražuju ruševine uništene zgrade nakon izraelskog bombardiranja u Rafi na jugu pojasa Gaze Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Izrael sravnio cijelu gradsku četvrt, očaj u Gazi sve veći: "Sve o čemu sam ikada sanjao i mislio da sam postigao je nestalo"

Mediji su ranije izvijestili da je Knego, zaštitar Bilić-Erića, ispalio hice iz pištolja kojeg mu je donio Mraković, suspendirani policijac koji je"na crno" redario u Ritzu na zagrebačkoj Trešnjevci. Mraković je, dodaju, došao nekoliko sati kasnije u policiju kojoj je predao oba pištolja.

Ubijeni Sabljo bio je USKOK-ov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, a optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić koji je također imao problema sa zakonom.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene