Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve za novac

Podignuta optužnica protiv zatvorskog čuvara: Dilao mobitele, steroide, SIM kartice

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
USKOK je, nakon provedene istrage, pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv čuvara i strukovnog učitelja splitskog zatvora Tihomira Jurića osumnjičenog da je za novac zatvorenicima "iza rešetaka" unosio mobitele i steroide.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, izvijestilo da su optužnicom obuhvaćena još dvojica istražnih zatvorenika zatvora u splitskim Bilicama, Rino Popac i Ivan Šunjić.

Jurić se tereti da je od veljače do ožujka 2022. pristao na traženje zasad nepoznatog istražnog zatvorenika, koji je Popčev poznanik, da mu u zatvor unese mobitele i SIM kartice te veću količinu steroida radi daljnje preprodaje, ako mu plati 6500 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija ovo morate znati Korištenje pirotehnike: Pažljivo proučite datume ako ne želite zaraditi kaznu

Nakon što je zasad nepoznati istražni zatvorenik pristao na Jurićev iznos, zatražio je od Popca da mu pribavi navedene stvari i preda ih Juriću, a sa Šunjićem se dogovorio da ih preuzme od Jurića, dok se Šunjić dogovorio s Jurićem da će mu te predmete nakon unosa u zatvor odložiti na točno određenom mjestu.

Potom je Popac, navodi USKOK, nabavio mobitel sa SIM karticom i punjačem te vrećice s po 200 kapsula anaboličkih steroida, a koje je predao Juriću koji ih je unio u zatvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Provjerite zalihe Povlače se popularne sjemenke, ali postoji način da se neutralizira opasnost

Prije nego ih je Šunjić preuzeo i prije nego su došli u posjed istražnog zatvorenika, pretragom zatvorske kupaonice pronađeni su mobitel, SIM kartica i punjač, dok su u zatvorskoj garaži nađene kapsule steroida već razdijeljene u dvije manje vrećice.

USKOK dodaje da je prethodno Šunjić s dogovorenog mjesta odlaganja uspio preuzeti još dvije takve vrećice s istim kapsulama kako bi ih predao istražnom zatvoreniku radi daljnje prodaje, no one su pronađene kod njega i oduzete.

USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv Jurića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene