Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskokova optužnica

Sudski službenik izdao lažno uvjerenje: Podignuta optužnica protiv njega i muškarca protiv kojeg se već vode kazneni postupci

Uskok
Uskok Foto: Ranko Suvar/Cropix
USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1984., 1993.).

Protiv dvojice hrvatskih državljana podignuta je optužnica zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Optužnicom se prvookrivljeni tereti da je, u razdoblju od 27. srpnja do 12. listopada 2018. u Imotskom i Splitu, kao sudski referent Općinskog suda u Splitu, u Stalnoj službi u Imotskom, pristao na traženje drugookrivljenog da mu za potrebe zasnivanja radnog odnosa izradi uvjerenje u kojem će se neistinito navoditi da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o trovanju: "Samo je jedan slučaj relevantan. Zamolio bih sve da se malo smiri situacija i ne širi panika"

Pročitajte i ovo Coca-Cola Iz trgovine i automata u Zagrebu Državni inspektorat objavio rezultate analize bočica Coca-Cole

Naime, iako je prvookrivljeni uvidom u sustav eSpis utvrdio da se protiv drugookrivljenog vode dva kaznena postupka po osnovi potvrđenih optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, izradio je uvjerenje u kojem je neistinito navedeno da se protiv drugookrivljenog ne vodi kazneni postupak.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Sadističko iživljavanje Pogledajte kakvog je brutalnog ubojicu pomilovao Putin zbog Ukrajine: Shrvana majka žrtve poručila da on nije ljudsko biće

Zatim je drugookrivljeni, znajući da je u uvjerenju neistinito navedeno da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, uvjerenje predao u Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije prilikom zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto vozača u sanitetskom prijevozu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene